Αλβανίδα Μήδεια: Εσφαξε τις 3 ανήλικες κόρες της

H 37χρονη Edlira Dobrusci από την Αλβανία ζούσε με τον άντρα της, επίσης Αλβανό και τα τρία τους κορίτσια στο Λέκο της βόρειας Ιταλίας. Πρίν λίγες μέρες, ο άντρας της της ανακοίνωσε πως είχε δεσμό με μία άλλη γυναίκα και πως θα πήγαινε στην Αλβανία για να καταθέσει τα χαρτιά για το διαζύγιο. Η Edlira, για να εκδικηθεί τον άντρα της, σκότωσε τις 3 κόρες της μαχαιρώνοντας τες θανάσιμα. Στην συνέχεια, έκοψε τις φλέβες της με το ίδιο μαχαίρι, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Τα άτυχα κορίτσια ήταν 3, 10 και 13 ετών.

Σε κατάσταση σοκ, βγήκε αιμόφυρτη από το διαμέρισμά της και άρχισε να ζητάει βοήθεια. Ένας γείτονας της είδε και συνάντησε την Αστυνομία. Όταν μπήκαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμά της, βρέθηκαν μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα, με τα τρία κοριτσάκια κατακρεουργημένα και όλοι οι τοίχοι ήταν λερωμένοι με αίμα. Όταν η μητέρα τους κατάλαβε πως ήταν νεκρά, τα τοποθέτησε πάνω στο διπλό κρεβάτι της.

Η παιδοκτόνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε πως η σύγχρονη Μήδεια είναι εμφανώς ταραγμένη αλλά φέρεται να αντιλαμβάνεται τον τραγικό χαρακτήρα της πράξης της. Όπως είπε η ίδια στον εισαγγελέα, «Δεν μπορούσα να το αντέξω, είχα μείνει εντελώς μόνη».