Αναβολή στην ευθανασία της έδωσε η Brittany Maynard!

Φαντάζομαι πως όλοι έχετε δει την ιστρορία της 29χρονης Brittany Maynard.

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η άτυχη Brittany, λίγο καιρό μετά τον γάμο της διαγνώστηκε με μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. Η πρόγνωση των γιατρών είναι πως ο θάνατός της θα είναι επώδυνος και θα διαρκέσει αρκετά. Έτσι, η Brittany πήρε την απόφαση, να τερματίσει μόνη της την ζωή της, όταν πια η ποιότητα ζωής της δεν θα της επέτρεπε να χαρεί την ζωή και τους γύρω της. Για να το κάνει αυτό, αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία, γιατί εκεί που έμενε, δεν επιτρεπόταν η ευθανασία.

Η αρχική της απόφαση ήταν πως θα έπαιρνε τα φάρμακα για να "κοιμηθεί" την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή αύριο. Όμως, με καινούρια ανακοίνωσή της, είπε πως επειδή το τελευταίο διάστημα η ποιότητα ζωής της δεν ήταν απελπιστικά άσχημη, κι επειδή μπορεί και χαίρεται ακόμα με τους φίλους της και τους συγγενείς της, θα αναβάλει για λίγο την ευθανασία της.

Δήλωσε ακόμα πως ο στόχος της δεν είναι να αυτοκτονήσει, αλλά να μην υποφέρει αυτή και η οικογένειά της. Γι' αυτό πήρε την απόφαση αυτή. Αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία αναβολή, καθώς το τέλος έρχεται και είναι αβάσταχτο, όπως είπε.