Είναι η καρδιαγγιακή άσκηση πιο αποτελεσματική από τα βάρη;

Μύθος ή αλήθεια; Είναι η καρδιαγγιακή άσκηση, γνωστή και ως Cardio, πιο αποτελεσματική από την άσκηση με βάρη; Οι διαφωνίες καλά κρατούν μεταξύ των personal trainers ανά τον κόσμο, με φανατικούς υπέρμαχους και στις δύο πλευρές.

Σίγουρα, η καρδιαγγειακή άσκηση, δηλαδή ασκήσεις τύπου αερόμπικ, το ποδήλατο, και άλλες τέτοιου τύπου ασκήσεις, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μείνεις σε φόρμα, αφού προσφέρει τόνωση του οργανισμού και διατήρηση του ιδανικού βάρους. Είναι ο ιδανικός τύπος άσκησης για ανθρώπους που δεν ασχολούνται πολύ με την γυμναστική. Μπορεί να γίνει σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο, χωρίς σχεδόν καθόλου εξοπλισμό.

Όμως, άν θες στοχευμένη άσκηση, ενδείκνυται η άσκηση με βάρη. Οι ασκήσεις με βάρη τονώνουν πολύ τους μύες του σώματος. Δεν μπορείς να μεγαλώσεις τους μύες σου με την καρδιαγγειακή άσκηση, αλλά με τα βάρη. Βελτιώνουν την εξωτερική εμφάνιση, την αντοχή, την δύναμη.

Τί είναι το καλύτερο; Τελικά, όπως σε όλα τα πράγματα, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση ο συνδυασμός. Με κυκλικές εναλλασσόμενες προπονήσεις παίρνεις τα καλά και των δύο ειδών ασκήσεων.

Όπως και να έχει, διαλέξτε όποιο είδος σας κάνει. Είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το να μην κάνετε καμία.