Ισπανία: 13χρονος μαθητής σκότωσε τον καθηγητή του και στη συνέχεια κατέρρευσε!

Ένας 13χρονος μαθητής από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, σκότωσε τον καθηγητή του και τραυμάτισε δύο συμμαθητές του, οπλισμένος με μία βαλλίστρα και ένα μαχαίρι. Μόλις κατάλαβε το τι είχε κάνει, κατέρρευσε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Το συμβάν έγινε στο κολέγιο Joan Fuster. Ένας καθηγητής φυσικής αγωγής, ο Δαβίδ Χουράδο Φερνάντεθ, περιέγραψε το πώς βίωσε τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπος με τον έφηβο αμέσως μετά το απίστευτα βίαιο ξέσπασμά του. Ο Φερνάντεθ δεν είχε δει τίποτα αλλά κατάλαβε ότι εκτυλισσόταν μια τραγωδία όταν είδε τους μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι προς την αυλή του σχολείου, φωνάζοντας πως υπήρχε ένα παρανοϊκός μέσα που απειλούσε όλο τον κόσμο.

Εκείνη τη στιγμή, ο καθηγητής έτρεξε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και είδε τον μαθητή να κρατά ένα μαχαίρι. Ο ίδιος αναζήτησε μία ράβδο προτού πάει να τον συναντήσει και επέστρεψε στο σημείο. Εκεί βρήκε τη σορό του άτυχου καθηγητή. Έπειτα εντόπισε τον 13χρονο στο εσωτερικό μιας τάξης, να έχει ολοκληρώσει σχεδόν την κατασκευή μιας βόμβας μολότοφ. Ήταν φανερό πως είχε υποστεί ψυχωτικό επεισόδιο.

«Άρχισα να του μιλάω προκειμένου να τον συνεφέρω καθώς βρισκόταν εκτός εαυτού, ήταν ένα ρομπότ. Στην αρχή επαναλάμβανε πράγματα με μηχανικό τρόπο ωστόσο σταδιακά επανήλθε, έγινε ο παλιός του εαυτός, αυτός που έκρυβε πίσω από το ρομπότ», είπε ο καθηγητής και συνέχισε: «Λίγο λίγο, ανέκτησε την επαφή με το περιβάλλον, ξέσπασε σε λυγμούς». Στη συνέχεια εξιστόρησε: «Καθίσαμε για να μιλήσουμε και εκεί κατέρρευσε, άρχισε να κλαίει, πιστεύω ότι ο κόσμος κατέρρευσε για εκείνον. Πριν από τη Δευτέρα ήταν ένας φανταστικός μαθητής, είχε μία υποδειγματική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου» προσέθεσε ο ίδιος.