Και το δεύτερο μαύρο κουτί καίει τον συγκυβερνήτη!

Μετά την πρώτη ανάλυση των στοιχείων και του δεύτερου μαύρου κουτιού του μοιραίου αεροσκάφους A320 της Germanwings, το οποίο συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις παρασέρνονται στον θάνατο και τους 150 επιβαίνοντες, επιβεβαιώνεται το σενάριο της εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη, ο οποίος σύμφωνα με τους ερευνητές, βρέθηκε μόνος στο πιλοτήριο και ούτε λίγο ούτε πολύ, το έριξε!

Τα καινούρια στοιχεία δείχνουν πως χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο για να θέσει σε καθοδική πορεία το αεροσκάφος προς ένα ύψος 100 ποδών. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου, ο πιλότος τροποποίησε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου για να αυξήσει την ταχύτητα καθόδου του αεροσκάφους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) στην οποία παραδόθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται πως το δεύτερο μαύρο κουτί ήταν σχεδόν κατεστραμμένο και είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα. Ωστόσο, οι αρχές είχαν αναφέρει πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που έχει καταγράψει.