Κούγκαρ πιάστηκε στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο

Ένα νεαρό κούγκαρ που είχε εντοπιστεί να κοιμάται σε ένα κουτάκι κατά μήκος ενός κανονικά πολυσύχναστου δρόμου και να κοιτάζει την αντανάκλασή του στο τζάμι ενός πύργου γραφείων στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο συλλήφθηκε με ασφάλεια την Πέμπτη και απελευθερώθηκε στην άγρια φύση, είπαν αξιωματούχοι.

Το αποπροσανατολισμένος κούγκαρ περιπλανήθηκε στους δρόμους για δύο ημέρες έως ότου εντοπίστηκε από έναν αστυνομικό κοντά στο Oracle Park, το σπίτι των Σαν Φρανσίσκο Γιγάντων, δήλωσε ο αξιωματικός Adam Lobsinger, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί έκαναν μια περίμετρο και περίμεναν να φτάσουν οι αξιωματούχοι ελέγχου των ζώων. Πήραν με ασφάλεια το κούγκαρ των 50 κιλών από μια καταπράσινη περιοχή μιας πολυκατοικίας με πολλούς θάμνους χωρίς τη χρήση ηρεμιστικών, δήλωσε η εκπρόσωπος της Animal Care and Control, Deb Campbell.

«Σε 24 ώρες, μετακινήθηκε μόνο λίγα τετράγωνα. Το φτωχό ζώο χρειάστηκε πραγματικά κάποια βοήθεια », είπε.

Ο Κάμπελ είπε ότι οι αξιωματούχοι λαμβάνουν αναφορές για κουγκάρ στο Σαν Φρανσίσκο περίπου μία φορά το χρόνο. Τα ζώα έρχονται κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού από τους λόφους νότια της πόλης αλλά τελικά βρίσκουν το δρόμο τους πίσω στην έρημο.

«Δεν είχαμε ποτέ ένα κούγκαρ στη μέση του κέντρου του Σαν Φρανσίσκο», είπε ο Κάμπελ.

Αξιωματούχοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του από την Τρίτη, όταν ένας αυτοκινητιστής ανέφερε για πρώτη φορά ότι το είδε στο Russian Hill, μια γειτονιά γνωστή για την περίφημη Lombard Street.

Ώρες αργότερα, κάμερες παρακολούθησης το κατέγραψαν διασχίζοντας το χώρο στάθμευσης ενός τηλεοπτικού σταθμού στο Embarcadero. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε ξανά σε μια περιοχή με λαμπερούς πύργους γραφείων.

Αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το ζώο δεν θα βρει το δρόμο του νότια και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο του κούγκαρ, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις του.

Οι φωτογραφίες και οι εικόνες βίντεο δείχνουν ότι διασχίζει δρόμους και περπατά ανάμεσα σε πολυκατοικίες και πύργους γραφείων.

«Κοιτάζει στα παράθυρα, κοιτάζει τον αντικατοπτρισμό του ή κάτι τέτοιο. Ίσως νόμιζε ότι ήταν η μαμά ή ο αδελφός του ή η αδερφή του », είπε ο Κάμπελ.

Η αστυνομία έστειλε ένα tweet προτρέποντας τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εγρήγορση.

"Είναι πιθανό το κούγκαρ να μπερδευτεί και να χαθεί, και σύντομα θα βρει το δρόμο του νότια και έξω από την πόλη", ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας σε tweet την Τετάρτη. «Αν σε πλησιάζει το κούγκαρ, κάνε τον εαυτό σου να φαίνεται μεγάλος και να φωνάξεις.

Τα κούγκαρ εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους αφού είναι 2 ετών. Αλλά αυτό το κούγκαρ είναι κάτω από αυτήν την ηλικία και δεν είναι σαφές τι τον οδήγησε να εγκαταλείψει την οικογένειά του, είπε ο Campbell.

Η μεγάλη γάτα εξετάστηκε στο ζωολογικό κήπο του Όουκλαντ προτού οι υπάλληλοι της Άγριας Ζωής Καλιφόρνιας την απελευθερώσουν σε φυσικό περιβάλλον.