Οι έξυπνοι δεν τα πανε καλά με την οικογένεια!

Έρευνα-σοκ, έδειξε πως όσο κατά κανόνα οι έξυπνοι άνθρωποι δεν είναι καλοί στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Απίστευτο; Θα περίμενες το αντίθετο; Κι όμως, οι έξυπνοι άνθρωποι δεν γίνονται πάντα καλοί γονείς και φίλοι. Ιδιαίτερα οι έξυπνες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν κάνουν παιδί! Δεν είναι μόνο η επίτευξη της καριέρας, μιας και μια έξυπνη γυναίκα έχει περισσότερες δυνατότητες για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, αλλά κυρίως το ότι οι έξυπνες γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πάνε αντίθετα στο αρχέγονο ένστικτο της αναπαραγωγής.

Το αντίστοιχο ισχύει και για τους άντρες: οι πιθανότητες να θέλουν να κάνουν οικογένεια είναι μειωμένες αισθητά. Το κάνουν πιο εύκολα από τις γυναίκες, αλλά τα ποσοστά διαζυγίων είναι δραματικά αυξημένα.

Η αναπαραγωγική διαδικασία είναι χαραγμένη στον γενετικό μας κώδικα. Αυτό σημαίνει πως στα αρχικά στάδια γίνεται από ένστικτο και όχι επειδή ειναι συνειδητή επιλογή. Όσο πιο έξυπνος είναι κάποιος, τόσο πιο δύσκολα πειθαρχεί στα ένστικτά του.

Το ευχάριστο της όλης έρευνας ήταν πως αν δύο έξυπνοι άνθρωποι αποφασίσουν συνειδητά πως θέλουν να κάνουν οικογένεια, την κρατούν.