Οι έξυπνοι πίνουν πιο συχνά κρασί

Καλά νέα για τους απανταχού πότες κρασιού. Μια "εναλλακτική" μελέτη που έγινε σε δείγμα 2.000 περίπου ανθρώπους, έδειξε πως οι πιο έξυπνοι προτιμούν το κρασί έναντι της μπύρας.

Η νέα έρευνα του Savanna-IQ Interaction Hypothesis, απέδειξε όσοι είχαν αποφοιτήσει από κολέγιο είχαν 86% περισσότερες πιθανότητες να πίνουν απ’ ότι εκείνες που είχαν απλά τελειώσει το λύκειο.

Η χρήση του αλκοόλ βοηθά τον οργανισμό να "προσαρμόζεται εξελικτικά". Ο άνθρωπος καταναλώνει αλκοόλ εδώ και 10.000 χρόνια και ότι αυτό συσχετίζεται με την νοητική του εξέλιξη. Αυτό σημαίνει πως όσοι είναι μορφωμένοι, πίνουν κρασί που είναι καλό για την υγεία τους, την σωματική και την ψυχολογική. Όλοι ξέρουμε πια το πόσο καλό κάνει το κόκκινο κρασί στην καρδιά και όχι μόνο. Το κρασί, σε μικρή ποσότητα, βοηθά και σαν ηρεμιστικό, μετά από μία κουραστική μέρα. Ενώ οι υπόλοιποι, πίνουν απλά επειδή θέλουν να πιούν.

Δεν μας διευκρινίζει η έρευνα ποιό είναι το ποσοστό των αλκοολικών ανάλογα με την μόρφωση. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα άξιζε να το δούμε.