Πώς βρέθηκα γραμμένος στην Υπηρεσία Chat 54122;

Πριν απο λίγες μέρες μου ήρθε μήνυμα στο κινητό απο μία κοπέλα. Αποστολέας το 54122. Δεν απάντησα. Δεν ασχολήθηκα καν. Δεν ήταν η πρώτη φορά εξάλλου που λάμβανα ένα τέτοιο μήνυμα. Αυτή όμως έμελλε να είναι και η τελευταία, αφού κατάλαβα επιτέλους τί γινόταν.

Πριν απο ένα μήνα, δέχτηκα το πρώτο μήνυμα. Τότε είχα άλλο αριθμό κινητού. Με το που έλαβα το 1ο μήνυμα, απόρησα και πριν απαντήσω καμμιά βλακεία, το έψαξα λίγο στο ίντερνετ να δω τί παίζει να είναι. Πέτυχα την ιστοσελίδα http://ellinespadou.com, στην οποία υπόκειται η εν λόγω υπηρεσία Chat. Τίποτα το ανησυχητικό, μία απλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με διάφορα άρθρα, διάφορα παιχνίδια και αυτό το τσατ. Στα στοιχεία επικοινωνίας, βρήκα το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών ( 211 1768263), οπότε και τηλεφώνησα.

Μου απάντησε μία κυρία. Ρώτησα πώς και μου ήρθε μήνυμα και με ρώτησε αν έχω κάνει κάποια εγγραφή στην ιστοσελίδα Έλληνες Παντού. Απάντησα πως δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της ιστοσελίδας, πόσο μάλλον το γεγονός οτι ήμουν γραμμένος σε αυτή!

Η κυρία, ευγενικά, με ρώτησε αν επιθυμώ να προχωρήσουμε σε διαγραφή του κινητού τηλεφώνου μου απο την υπηρεσία, έτσι ώστε να μην λάβω ξανά κάποιο άλλο μήνυμα. Απάντησα ναι, το έσβησε και κλείσαμε το τηλέφωνο. Νόμιζα πως όλα ήταν οκ. Έκανα λάθος!

Μία βδομάδα μετά, χάνω το κινητό μου και αναγκαστικά παίρνω ένα καινούριο, μαζί με έναν νέο αριθμό. Δεν παιρνάνε μερικές μέρες και τσουπ, μου έρχεται ξανά μήνυμα, πάλι απο το 54122. Λέω, δεν μπορεί, πρόκειται ξεκάθαρα περί κομπίνας. Απο κάπου βρίσκουν αριθμούς και στέλνουν αβέρτα sms. Χωρίς να χάσω χρόνο, παίρνω κατευθείαν τηλέφωνο ξανά στην εξυπηρέτηση πελατών να δω τί έχει συμβεί αυτή τη φορά.

Μίλησα με μία άλλη κυρία. Της εξήγησα, τρομερά εκνευρισμένος, τί έχει συμβεί και απαίτησα να μάθω για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό απο τη στιγμή που εγώ ουδέποτε καταχώρησα τον αριθμό μου κάπου. Ειδικά αυτό τον αριθμό, που τον είχα μόλις λίγες μέρες, δεν τον ήξερα καλά-καλά απ’έξω. Μου εξήγησε πως, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί καταχώρηση στοιχείων είτε απο λάθος κάποιου άλλου χρήστη, είτε απο φάρσα. Ζήτησα λοιπόν και εγώ να μου πουν κάτω απο ποιά στοιχεία είναι καταχωρημένο το κινητό μου.

Λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων, έπρεπε να στείλω κάποια χαρτιά, προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Και αυτό ακριβώς έκανα. Δεν θα το άφηνα να κυλήσει έτσι απλά. Όντως, λίγες μέρες μετά, έλαβα απο την εταιρεία ένα φάκελο με όλες τις πληροφορίες που ήθελα. Και εδώ γελάμε!

Κοιτώντας τα στοιχεία με τα οποία καταχωρήθηκε ο αριθμός μου, έπαθα σοκ! Ο αδερφός μου, σε μία αποτυχημένη προσπάθεια να σπάσει πλάκα, μπήκε και έφτιαξε λογαριασμό στο όνομα του, βάζοντας όμως, και τις δύο φορές, τον δικό μου αριθμό, για να λάβω εγώ τα μηνύματα, χωρίς εγώ να έχω την παραμικρή ιδέα. Το διαολάκι τα κατάφερε και με έκανε έξω φρενών, όπως όταν είμασταν παιδιά(μή ξεγελιέστε απο την προσφώνηση «διαολάκι»- ο αδερφός μου είναι 35 χρονών και εγώ μπαίνω αισίως στο κλάμπ των 40). Με το πέρας αυτής της διαδικασίας και γνωρίζοντας πλέον ποιός ήταν υπαίτιος για όλη αυτή την κατάσταση, ηρέμησα και έκτοτε δεν έχω λάβει κανένα άλλο μήνυμα.

Αν σας έρθει και σας μήνυμα απο το 54122, καλέστε στο 211/1768263 και ζητήστε να διαγραφεί ο αριθμός σας απο την υπηρεσία. Κι αν έχετε και εσείς μικρότερο αδερφάκι, που του αρέσει να κάνει φάρσες και αστειάκια τέτοιου τύπου, τότε...κουράγιο!

Tags: