Τι είδαμε στη Λιβαδειά...

 

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά ήταν ένα τρανό παράδειγμα της ελάχιστης απόστασης που απέχει η επιτυχία από την αποτυχία. Το τριφύλλι πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, ξεχρεώνοντας γρήγορα το -2 της περσινής τιμωρίας, αλλά υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσε να το πληρώσει ακριβά.

 

Τι είδαμε λοιπόν στο παιχνίδι της Λιβαδειάς...
ΦΕΡΕΙΡΑ: Εχει ακούσει αρκετά για τις επιλογές του και αποφάσισε να κάνει αλλαγές. Οχι με μεθοδικότητα, αλλά... μια κι έξω! Αλλαξε κατά 7/11 το αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι στο Λα Ροσαλέδα. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Οχι όμως και όσον αφορά τη συνοχή που έδειξε ο Παναθηναϊκός στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το τέλος του αγώνα έσπευσε να υπεραμυνθεί των επιλογών του με την ατάκα ότι "όποιος φοβάται να πάρει ρίσκο, μένει στο σπίτι του".
ΑΜΥΝΑ: Παρά το γεγονός ότι η τετράδα στην άμυνα τα πήγε περίφημα σε ατομικό επίπεδο (ο Πίντο έκανε το καλύτερό τού παιχνίδι), η συνολική της λειτουργία δεν ενέπνεε σιγουριά. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, τόσο στον άξονα, όσο και από τα άκρα. "Εφαγε" πολλές φάσεις από μια ομάδα που δεν συγκαταλέγεται στις "top" του πρωταθλήματος και θα μπορούσε να το πληρώσει, τόσο στο δοκάρι του Ναπολεόνι, όσο και στη φάση του 79', που ο Καρνέζης έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση, στο σουτ του Πόι.
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οσο κοντά ήταν η επιτυχία από την αποτυχία για τον Παναθηναϊκό, τόσο ήταν και για τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Αρκεί να δει κάποιος τη μοναδική ευκαιρία που έχασε σε κενή εστία, ενώ το σκορ ήταν 0-0. Είναι πολύ καλός στις κινήσεις χωρίς τη μπάλα και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά αναποτελεσματικός. Πάντως, έστω κι έτσι, δείχνει να βρίσκεται ένα... κλικ πιο πάνω από τους Τοτσέ και Φορναρόλι.
ΣΙΣΟΚΟ: Τι να πει κανείς για τον Σισοκό... Μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και παρότι αγωνίστηκε λίγα λεπτά, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού (όχι καθοριστικός όσο ο Καρνέζης ή ο Βύντρα). Εχει έκρηξη, διορατικότητα και είναι σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του. Η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του και να ελαττώσει την πολιορκία του Λεβαδειακού στην επανάληψη. Μακράν η καλύτερη μεταγραφή του τριφυλλιού.
ΒΥΝΤΡΑ: Αυτός κι αν έχει ακούσει... Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του. Η ενέργειά του στο γκολ, το οποίο πέτυχε και έμελλε να κρίνει το παιχνίδι, θα μπορούσε να είναι οδηγός για τους επιθετικούς - συμπαίκτες του. Ο ίδιος δείχνει να ζει με μεγάλη ένταση τα παιχνίδια, λόγω και της σκληρής κριτικής που κατά καιρούς δέχεται. Αυτό φάνηκε ακόμα και στον πανηγυρισμό (;) του, που ούτε καν έσκασε το χειλάκι του... Στον αρχηγό του, λοιπόν, χρωστάει ο Παναθηναϊκός κατά κύριο λόγο την "απόδρασή" του από τη Λιβαδειά. Οχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά και γι' αυτό που έσωσε πάνω στη γραμμή στο 39ο λεπτό.

 
Λέξεις κλειδιά: