54122! Απάτη ή όχι;

Τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει και έχω διαβάσει αρκετά για διάφορες εταιρίες οι οποίες δεν διακρίνονται και για τη χρήση των καλύτερων τακτικών στο να βγάζουν κέρδος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την κρίση που όλοι ψάχνουν για τη μαγική συνταγή να βγάλουν λεφτά με ότι τρόπο μπορούν, βλέπουμε να ανθίζουν οι τηλεπικοινωνίες και πολύ περισσότερο οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών τύπου μηνύματα, παιχνίδια στο κινητό μέσω συνδρομής, chat μέσω κινητού κλπ.

Η λογική είναι πολύ απλή. Η κάθε υπηρεσία έχει τα υπέρ και τα κατά της. Άλλη είναι συνδρομητική, άλλη όχι, άλλη δίνει αυτό που τάζει και άλλη σε κλέβει κανονικά.

Τελευταία έχει γίνει μόδα το chat μέσω κινητού. Γιατί όμως; Κακά τα ψέμματα και ειδικά οι άνδρες ψάχνουμε συχνά πυκνά έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας για να γνωρίσουμε κάποια και δεν είναι λίγες οι φορές που το δοκιμάσαμε μέσω κάποιας ιστοσελίδα ή κάποιου κοινωνικού δικτύου. Άλλοι κατάφεραν να γνωρίσουν τον έρωτα, άλλοι έπεσαν σε άτομο διαφορετικού φύλου από αυτό που έλεγαν στην αρχή ( δεν είναι λίγες οι φορές που η Δήμητρα τελικά βγήκε Μητσάρας από κάτω Κουτρουβαλίτσα) και άλλοι έπεσαν σε περίπτωση που αλλιώς έλεγε το άλλο άτομο ότι είναι και αλλιώς ήταν. Και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που υπάρχει αυτή η αναζήτηση πιο έγκυρων τρόπων γνωριμίας. Ένας από αυτούς είναι και το Chat μέσω κινητού τηλεφώνου και ο λόγος είναι πολύ απλός στην πραγματικότητα. Το Chat μέσω κινητού είναι ασφαλέστερο αφού κάποιος πρέπει α)να χρησιμοποιήσει το κινητό του (οπότε γλιτώνεις κάπως από το φόβο του τι είδους άτομο θα γνωρίσεις) και β) να πληρώσει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν αστείο πχ να το παίξουν Νικολέτα και να δώσουν ραντεβού σε κάποιο σημείο άσχετο και ο άτυχος να πάει και να περιμένει στον αιώνα τον άπαντα. Όμως αν ο φαρσέρ πρέπει να πληρώσει για τη φάρσα, θα το κάνει; Προφανώς και όχι εκτός αν θέλει τόσο πολύ να δείξει την "εξυπνάδα" του στους φίλους του αλλά ταυτόχρονα θα χρεωθεί και κάποια λεφτά.

Πως όμως αναγνωρίζουμε μια εταιρία σαν έγκυρη ή σαν απάτη; Πολύ πιο απλά από όσο νομίζετε. Απλά ακολουθήστε τα βήματα:

Α) Δείτε αν έχει ιστοσελίδα,
Β) Στην ιστοσελίδα της θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία της εταιρίας
Γ) Θα πρέπει να αναγράφονται λεπτομερώς όλοι οι τρόποι επικοινωνίας της εταιρίας καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας
Δ) Επικοινωνήστε με την εταιρία και δείτε αν ισχύουν τα τηλεφωνικά νούμερα που δηλώνει στην ιστοσελίδα της καθώς και αν απαντάνε στα μέηλ τους
Ε) Ελέγξτε αν περιέχονται όροι χρήσης, συχνές ερωτήσεις και αν αναγράφονται ευκρινώς οι όροι και οι τρόποι χρέωσης.
Ζ) Ελέγξτε αν αναφέρονται λεπτομερώς τρόποι διαγραφής από την υπηρεσία.

Είναι πολύ σημαντικό να βαδίσετε σε αυτά τα βήματα για να ελέγξετε τελικά αν πρόκειται για εταιρία φάντασμα ή για πραγματική εταιρία αδειοδοτημένη.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα μπορείτε να πάρετε από την εταιρία Teligron LTD η οποία διατηρεί την ιστοσελίδα www.ellinespadou.com και την υπηρεσία 54122. Η συγκεκριμένη εταιρία βέβαια όπως μπορεί κανείς να δεί είναι εταιρία που ασχολείται και με υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου αλλά παρέχει επίσης και κατασκευές ιστοσελίδων και καμπανιών μάρκετινγκ, οπότε προφανώς δεν περιμένει να ζήσει μόνο μέσω του Chat 54122 και των SMS.

Σε κάθε περίπτωση οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που προσπαθούν με πολλούς τρόπους να φάνε τα λεφτά του κοσμάκη. Καλό είναι λοιπόν πριν κάνουμε κάτι βιαστικό πάνω στην αγωνία μας να γνωρίσουμε κάτι κάλο, να ελέγξουμε το ποιά εταιρία θα επιλέξουμε.

Tags: