Μάιος 2012

Υποχώρησε ξανά το ευρώ κάτω από το 1,24 του δολαρίου

Κατά από το 1,24 δολ. υποχώρησε και πάλι το ευρώ, εν μέσω των ανησυχιών για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.Ειδικότερα, αργά το απόγευμα το κοινό νόμισμα υποχωρούσε στα 1,23630 δολ., ενώ νωρίτερα είχε ανακάμψει στα 1,2410 δολάρια.Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για υποχώρηση του ευρώ προς τα 1,20 δολάρια τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς βαθαίνει η κρίση χρέους στην ευρωζώνηΤμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πλήρης ο φάκελος του Παναθηναϊκού

Χρ. Κοντος Στο πνεύμα και όχι στο γράμμα των κανονισμών ποντάρει ο Παναθηναϊκός για να ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης από την ΕΠΟ. Ο φάκελος που κατέθεσε χθες το μεσημέρι για να υποστηρίξει την έφεσή του ήταν πλήρης, αλλά η εκπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών της περασμένης χρονιάς παραμένει «αγκάθι». Η απόφαση της επιτροπής αναμένεται σήμερα και οι «πράσινοι» αισιοδοξούν ότι θα είναι θετική, με το σκεπτικό ότι η πολιτική της UEFA έχει γίνει πιο ελαστική και στοχεύει στο να πιεστούν οι ομάδες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και όχι να τις οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Στο πειθαρχικό των φυλακών θα παραπεμφθεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος για το κινητό

Στο μεταξύ ανάμεσα στη σωρεία των στοιχείων που μελετώνται από τους ανακριτές της υπόθεσης, από το κατασχεθέν υλικό, ενδιαφέρον προκαλεί και μία επιστολή που κράτησε στο αρχείο του ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος, του 2004, αξιωματικών του στρατού που είχε αποτελέσει το έναυσμα για να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης των προμηθειών για τα εξοπλιστικά του υπουργείου 'Αμυνας.

Τραυματισμός αλλοδαπού από Ελληνα στον ΗΣΑΠ

Του Γιαννη Σουλιωτη Ρατσιστικά κίνητρα είχε, σύμφωνα με υπαλλήλους του ΗΣΑΠ, η επίθεση με μαχαίρι εναντίον αλλοδαπού, βράδυ Δευτέρας, σε συρμό του τρένου στην Ομόνοια. Δράστης φέρεται Ελληνας ηλικίας 30 - 35 ετών, που σύμφωνα με τους εργαζομένους στον ΗΣΑΠ φώναζε «Δόξα και Τιμή στη Χρυσή Αυγή». Μιλώντας στην «Κ» κ. Βασίλης Σταθούσης, γραμματέας της ένωσης εργαζομένων, υποστήριξε ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους υπαλλήλους του ΗΣΑΠ ότι ο δράστης φώναζε συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Στις καταθέσεις τους πάντως ενώπιον της αστυνομίας, οι μάρτυρες δεν επιβεβαίωσαν τα παραπάνω.

Κόντρες στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ

Ανταπαντώντας η Αυτόνομη Παρέμβαση αναφέρει, ότι «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ) ζει σε συνθήκες θερμοκηπίου» και «δείχνει να μην ακούει το βουητό διαμαρτυρίας που έρχεται από όλες τις γωνιές της χώρας». Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη, προσθέτει, ότι «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ των εργαζομένων και της κορυφαίας τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Eντός της ημέρας οι εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ

Οι λίστες θα είναι περίπου ίδιες, τουλάχιστον όσον αφορά στους εκλεγμένους βουλευτές και τους πρώτους επιλαχόντες, ενώ θεαματικές αλλαγές δεν προβλέπονται ούτε στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη.Πάντως, τουλάχιστον πέντε πρώην βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και οι κ. κ. Σήφης Βαλυράκης, Μιχάλης Παντούλας, Χρήστος Κατσούρας και Ηλίας Καρανίκας.

Εθνική: Φανέλα βασικού σε Φορτούνη με Αρμενία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε με τους βασικούς τον νεαρό επιθετικό της Καϊζερσλάουτερν, στη θέση του Σαμαρά, τον οποίο είχε αντικαταστήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου φιλικού της γαλανόλευκης με την Σλοβενία το περασμένο Σάββατο. Η πολύ καλή παρουσία του Φορτούνη στο ματς με τους Σλοβένους φαίνεται πως του ανοίγει το δρόμο για την ενδεκάδα της Εθνικής στο τελευταίο φιλικό πριν το Euro.

Το... φυσάει και δεν κρυώνει η Λαγκάρντ: 18. ...

Θυμίζουμε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian η Lagarde ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής

6 νέοι ψηφοφόροι στη ΝΔ!

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο κ. Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο κ. Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κ. Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο κ. Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος.

Κρατάει χρόνια ο "βιασμός" της Πάτρας από ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το μεγάλο λάθος που έκαναν πολλοί ήταν ότι πίστεψαν πως το μεταναστευτικό πρόβλημα για την Πάτρα λύθηκε μετά την καταστροφή του πρώτου καταυλισμού. Η αίσθηση αυτή ενισχύθηκε μετά τη μεταφορά της λιμενικής δραστηριότητας στη νότια πλευρά της πόλης. Οι Αφγανοί σταμάτησαν να στοιβάζονται στα κάγκελα του λιμανιού, στη βιτρίνα της πόλης, ενώ δεν εμφανίζονταν πια στα πολυσύχναστα στέκια της κοσμοπολίτικης βόρειας παραλιακής οδού.

Σελίδες