Ιούνιος 2014

Ηλύσια Πεδία

Τα Ηλύσια πεδία και τα νησιά των Μακάρων στη φαντασία των αρχαίων ταυτίζονταν, με τη διαφορά ότι στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για κάμπους και στη δεύτερη για ευλογημένα νησιά (ή για ένα μόνο νησί)....
Ήταν παραδεισένιοι τόποι που βρίσκονταν στα πέρατα της γης, δυτικά, κοντά στο Ωκεανό, που τους χάιδευαν οι αύρες, ή τους δρόσιζαν οι απαλές πνοές του Ζέφυρου που έφθαναν από τον Ωκεανό, χωρίς μήτε να τους παγώνουν μήτε να τους ζεσταίνουν πολύ. Τα νησιά αυτά τα κυβερνούσε ο Ραδάμανθυς που εκτελούσε τις εντολές του Κρόνου.

Tags: 

Γιώργος Δεληκάρης

Ο Γιώργος Δεληκάρης (γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1951 στον Πειραιά) είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής που μεσουράνησε τη δεκαετία του '70. Αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στον Ολυμπιακό και στο τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Βιρτουόζος της μπάλας, με εκπληκτική ντρίμπλα, έδινε την εντύπωση ότι προσπερνούσε ακίνητους τους αντιπάλους του. Ήταν αριστεροπόδαρος με πολύ καλή πάσα, που δεν παρέλειπε να σκοράρει.
Καριέρα

Tags: 

Η ιστορία του Google

H Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών.
Iδρύθυκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί κάνανε το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google έγινε ιδιωτική εταιρία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματηστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Googleplex.

Tags: 

Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού;

Μία σειρά οστεοθηκών του 1ου αιώνα εντόπισαν στην Ιερουσαλήμ αρχαιολόγοι, οι οποίοι εκτιμούν πως η επιγραφή που είναι χαραγμένη σε μία από αυτές, μαρτυρά πως ανήκει στον Ιησού Χριστό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ερευνητές, με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενης κάμερας, "είδαν" πολλές οστεοθήκες κάτω από έναν πύργο, σε έναν τάφο που χρονολογείται από το 70 μ.Χ.

Την εποχή εκείνη, η χρήση οστεοφυλακίων στην Ιερουσαλήμ σταμάτησε, λόγω της ρωμαϊκής καταστροφής της πόλης.

Tags: 

Τα ακριβότερα ποτά του κόσμου

Από την μπύρα £700 στο Κονιάκ $ 2εκατομμυρίων, εδώ είναι μια ματιά σε μερικά από τα πιο ακριβά ποτά του κόσμου.
Ύφεση, τι ύφεση; καθώς ο Joel Heffernan πρόσφατα έδειξε το πιο ακριβό κοκτέιλ , κάνοντας ένα καινούριο παγκόσμιο ρεκόρ, τα ακριβά ποτά έχουν γίνει όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο στη βιομηχανία ποτών.
Είτε πρόκειται για παλαιότητα, σπανιότητα ή τη συσκευασία τους, ο λόγος που εμφανίζονται αυτά τα ποτά παρακάτω, είναι ότι είναι τα πιο ακριβά στον πλανήτη.
10. Vielle Bon Secours Ale – £700

Tags: 

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ!

Το κακάο φαίνεται να είναι αφέψημα με ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών παρουσιάζουν το κακάο να περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Tags: 

Ανρί Λαντρό - ο Γάλλος serial killer

Το 1914, δημοσιεύτηκε στις γαλλικές εφημερίδες η εξής αγγελία: «Χήρος με δύο παιδιά, 43 χρονών, με ικανοποιητικό εισόδημα, σοβαρός και με γνωριμίες στην καλή κοινωνία, επιθυμεί να γνωρίσει χήρα με προοπτικές για γάμο». Οι χήρες αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, λόγω του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και ο Λαντρό δεν δυσκολεύτηκε να βρει θύματα. Η πρώτη γνωριμία του ήταν η 39χρονη Μαντάμ Κουσέ, η οποία τον επισκέφτηκε τη βίλα του στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 1915. Μαζί της ήρθε κι ο 16χρονος γιος της, Αντρέ. Δεν τους ξαναείδε κανείς.

Tags: 

Ονόματα... έκπληξη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ονόματα που θα προκαλέσουν έκπληξη έχει στην ατζέντα του ο Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Tags: 

Φετιχισμός

Φετιχισμός ονομάζεται η τάση "θεοποίησης" ορισμένων αντικειμένων, και η απόδοση υπερφυσικών δυνάμεων σε αυτά, απρόσιτης αλλά επιβαλλόμενης στον άνθρωπο. Στις πρωτόγονες θρησκείες το φετίχ αποτελούσε ένα αντικείμενο λατρείας. Αρχικά η λέξη προήλθε από το πορτογαλικό feitico (φεϊτίσο = μαγγανεία) και από τα Λατινικά, factitius ή facere, που σημαίνει "για να κάνει". Οι γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι η λέξη δημιουργήθηκε μετά την ανακάλυψη από τους Πορτογάλους εξερευνητές του 15ου αιώνα κάποιων ξύλινων ή πέτρινων ομοιωμάτων λατρείας ιθαγενών της Δ. Αφρικής.

Tags: 

Σελίδες