Οκτώβριος 2016

Απίστευτο! Κατακόκκινος πελαργός!

Ο Κόκκινος Πελαργός (Scarlet Ibis) είναι ένα εντυπωσιακό είδος πουλιού που ανήκει στην οικογένεια των Θρησκειορνιθιδών – παραδοσιακά κατατάσσονται στα πελαργόμορφα – που το συναντάμε στην τροπική Νότια Αμερική και στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Είναι το εθνικό πουλί του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και σύμβολο του στρατού της χώρας.

Το κόκκινο χρώμα του είναι ιδιαίτερα έντονο και χαρακτηριστικό και του δίνει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μέλη του ζωικού βασιλείου.

Ο πόνος είναι “κολλητικός” και μεταδίδεται μέσω της όσφρησης!

Νέα έρευνα επιστημόνων στις ΗΠΑ απέδειξε πως η φράση “νιώθω τον πόνο σου” δεν είναι μόνο μεταφορική.

Πειράματα, που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια απέδειξαν πως ένα ζώο μπορεί να αποκτήσει υπερευασθησία στον πόνο, αν πονάει το διπλανό του, ακόμα και χωρίς να το βλέπει. Η μετάδοση του πόνου φαίνεται να συμβαίνει μέσω της όσφρησης.

Η Γαλλία απαγορεύει και τις χριστουγεννιάτικες φάτνες;

Στα τέλη Αυγούστου πολλοί δήμοι της νότιας Γαλλίας απαγόρευσαν τα μπουρκίνι, το μαγιό που φορούν μουσουλμάνες, θεωρώντας το θρησκευτικό σύμβολο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε κατόπιν ότι το ένδυμα αυτό δεν μπορεί να απαγορευτεί γιατί δεν προκαλεί προβλήματα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης.

Τα ακριβότερα πατατάκια κοστίζουν 10 ευρώ το ένα!

Μια ζυθοποιία σκέφτηκε να δημιουργήσει υψηλής γαστρονομίας -και τιμής- πατατάκια που θα μπορούν να συνοδεύσουν επάξια την μπύρα της!

Η σουηδική εταιρεία St Erik σκέφτηκε ότι δεν υπάρχουν στην αγορά σνακ που ταιριάζουν με τη γεύση των μπυρών που παρασκευάζει οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν ένα.

Ο διευθυντής της μάρκας Marcus Friari είπε χαρακτηριστικά: “Μια μπύρα πρώτης κατηγορίας αξίζει μια πρώτης τάξεως σνακ, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τα πιο νόστιμα και απολαυστικά πατατάκια.

12 “μυστικά” που δεν ξέρετε για την Coca Cola!

Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη “OK”.

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

Συσκευή αλλάζει τη γεύση των τροφών!

Γίνεται το μπρόκολο να έχει γεύση όπως η σοκολάτα; Απίστευτο κι όμως αληθινό με μια συσκευή που αλλάζει τη γεύση στις τροφές!

Το Taste Buddy εκπέμπει θερμικά και ηλεκτρικά σήματα που διεγείρουν τη γεύση και θα μπορεί στο μέλλον να αλλάξει εντελώς τη διατροφή μας.

Στην ουσία εκπέμπει σε χαμηλά επίπεδα ηλεκτρικό ρεύμα τονώνοντας την γεύση είτε είναι αλμυρή είτε γλυκιά ακόμα κι αν αυτές δεν υπάρχουν στο πιάτο μας!

Τόσο καιρό τρώμε λάθος την... πίτσα

Ιταλοί σεφ αποκαλύπτουν τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να καταναλώνεται η πίτσα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Independent, ο περισσότερος κόσμος ακόμα και οι Ιταλοί τρώνε την πίτσα με λάθος τρόπο.

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι το μυστικό για να μην πέφτει η γέμιση από το κομμάτι της πίτσας την ώρα που κάποιος πάει να το καταναλώσει είναι να το διπλώσει στη μέση.

Αν το μέγεθος της πίτσας είναι μικρό τότε αναφέρουν ότι πρέπει να διπλωθεί σαν κρέπα.

Μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Τι όχι; Νεαρή χήρα θα πάρει σπέρμα από τον σύζυγό της

Δικαστήριο στη Γαλλία ενέκρινε το αίτημα μιας νεαρής χήρας, να εξαχθεί το σπέρμα του νεκρού συζύγου της για να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση στο εξωτερικό

Γαλλικό δικαστήριο έδωσε εντολή σε ένα νοσοκομείο να εξαγάγει σε άλλη χώρα το σπέρμα του νεκρού συζύγου μιας νεαρής Γαλλίδας, προκειμένου η τελευταία να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά στη Γαλλία.

Γιγάντιο χαλί από λουλούδια!

Ένα εντυπωσιακό θέαμα έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες των Βρυξελλών κάθε δύο χρόνια. Στα μέσα του Αυγούστου διοργανώνεται από τις αρχές της πρωτεύουσας του Βελγίου ένα πρωτότυπο γεγονός, το οποίο διαρκεί δύο ημέρες.

Tο πιο μικροσκοπικό μωρό στον κόσμο!

Όταν γεννήθηκε ήταν 22 εκατοστά, ζύγιζε μετά βίας 226 γραμμάρια και η πατούσα της είχε το μέγεθος ενός νυχιού. Όλοι φοβόντουσαν ότι δεν θα τα καταφέρει. Το μικρότερο μωρό του κόσμου, όμως, η Emilia Grabarczyk, κατέρριψε όλα τα προγνωστικά και εξακολουθεί να κάνει τεράστια βήματα προόδου.

Εννέα μήνες μετά τη γέννησή της στο Witten της Δυτικής Γερμανίας, η μικρούλα ζυγίζει 3 κιλά και 200 γραμμάρια – έχει δηλαδή αποκτήσει το υγιές βάρος ενός νεογέννητου.

Σελίδες