Νοέμβριος 2016

Χιόνισε στη Σαουδική Αραβία!

Μία πρωτοφανή εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας, όταν είδαν την έρημο καλυμμένη με… χιόνι!

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, που σε μερικές περιοχές έπεσε κάτω από το 0, προκάλεσε χιονοπτώσεις σε πόλεις της κεντρικής και βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας, όπως τη Σάκρα και την Ταμπούκ, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν άλλες πόλεις όπως τη Τζέντα.

Σάλος για το παγοδρόμιο στην Ιαπωνία με τα 5.000 κατεψυγμένα ψάρια!

Το θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία που προσέφερε τη δυνατότητα για πατινάζ με τους λάτρεις του αθλήματος να βλέπουν κάτω από τα πόδια τους 5.000 κατεψυγμένα ψάρια, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ο διαχειριστής του πάρκου Space World, το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα, είχε ανοίξει το ασυνήθιστο παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Ωστόσο πολύ γρήγορα η ιδέα αυτή κρίθηκε καταστροφική.

Κάτοικοι χωριού έγιναν όλοι εκατομμυριούχοι!

Ο δισεκατομμυριούχος Antonino Fernández, που συνέβαλε στην δημιουργία του Grupo modelâ που παράγει τη διάσημη μπίρα Corona, είχε μόλις μερικά σεντς όταν απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών τον περασμένο Αύγουστο. Όμως παρά την συντριπτική του επιτυχία στον κλάδο της μπίρας, ο Fernández δεν ξέχασε τις ρίζες του.

Ο ίδιος γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια, στο μικρό χωριό Cerezales del Condado, και είχε άλλα 12 αδέρφια. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στα 14, επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δίδακτρα.

Τα μυρμήγκια καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα!

Οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα πλάσματα στη Γη που χρησιμοποιούν τη γεωργία. Στην πραγματικότητα τα μυρμήγκια γνωρίζουν την καλλιέργεια καρπών μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν… Οι αποικίες μυρμηγκιών στο νησί Φίτζι βρέθηκε ότι καλλιεργούν τα δικά τους τροπικά φρούτα. Τι κάνουν; “Μαζεύουν τους σπόρους από τα φρούτα Squamellaria, τα φυτεύουν στο χώμα, εκείνα καρποφορούν και στη συνέχεια τα μυρμήγκια ζουν στο εσωτερικό των καρπών, κάνοντας πλήρη χρήση των πολυτίμων συστατικών τους.

Ζωγραφική σε… τσίχλες

Ο Ben Wilson έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων 6 χρόνων στους δρόμους του Λονδίνου, ψάχνοντας για… τσίχλες!

Ο Άγγλος καλλιτέχνης βρίσκει πεταμένες τσίχλες και τις μετατρέπει σε μικρά έργα τέχνης.

Είναι μια διαδικασία που πολλοί βρίσκουν αηδιαστική.

Για τον ίδιο όμως, είναι ένας τρόπος να ομορφύνει λίγο τα πεζοδρόμια της αγγλικής μεγαλούπολης.

Το φωτογραφικό του αρχείο περιλαμβάνει περισσότερα από 8.000 έργα μέχρι σήμερα. Κάθε ένα από αυτά χρειάζεται από 2 ώρες μέχρι 3 ημέρες για την ολοκλήρωσή του.

Χρησιμοποιήστε τον καφέ αλλιώς!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πίνει κάποιος καφέ και ακόμα περισσότεροι τρόποι για να τον απολαύσετε: Lattes, Frappuccinos, καπουτσίνο, εσπρέσο … η λίστα είναι ατελείωτη. Αλλά υπάρχουν πολλές άλλες χρήσεις για τον καφέ που θα σας λύσουν τα χέρια…

1. Τακτοποιήστε τις βελόνες
Γεμίστε μια υφασμάτινη σακουλίτσα με αλεσμένο καφέ και φτιάξτε ένα αρωματικό μαξιλαράκι για τις βελόνες και τις καρφίτσες.

2. Αφαιρέστε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
Κάντε μια πάστα με καφέ και νερό, εφαρμόστε την κάτω από τα μάτια σας και αφαιρέστε μετά από 15 λεπτά.

Γάλα κατσαρίδας. Η υπερτροφή του μέλλοντος;

Mια διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε μια ακολουθία κρυστάλλων πρωτεΐνης που αναπτύσσεται στο κέντρο της κοιλιάς των κατσαρίδων και ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να είναι το κλειδί όσον αφορά στη διατροφή του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού στον πλανήτη. Αν και οι περισσότερες κατσαρίδες δεν παράγουν γάλα, το είδος Diploptera punctate είναι το μοναδικό που γεννά ζωντανά κατσαριδάκια και διαπιστώθηκε ότι παράγει κάτι που μοιάζει με γάλα το οποίο όμως περιέχει κρυστάλλους πρωτεΐνης και με αυτό ταΐζει τα μικρά της.

Το Facebook “πέθανε” κατά λάθος 2.000.000 χρήστες

Ένα επικό και… μακάβριο λάθος έκανε το Facebook πριν από λίγες ημέρες όταν παρουσίασε 2.000.000 ζωντανούς χρήστες ως νεκρούς.

Μάλιστα, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πρόκειται για μία επιλογή, που καθιερώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου το προφίλ κάποιου που έχει αποβιώσει μετατρέπεται σε μία ιστοσελίδα εις ανάμνησή του, εάν ο χρήστης δεν έχει δώσει εντολή να διαγραφεί ο λογαριασμός του μετά τον θάνατό του.

Οι Άλπεις ψηλώνουν 1-2 χιλιοστά κάθε χρόνο!

Βουνά και ολόκληρες ήπειροι κινούνται γύρω μας, αλλά δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Οι ‘Αλπεις συνεχίζουν να ψηλώνουν κατά περίπου ένα έως δύο χιλιοστά κάθε χρόνο, ενώ ολόκληρη η Αυστραλία εμφανίζει εποχικές μετακινήσεις τους χειμώνες και τα καλοκαίρια, μετακινούμενη αριστερά-δεξιά κατά δύο έως τρία χιλιοστά, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές μελέτες. Όταν πριν περίπου 18.000 χρόνια έλιωσαν οι μεγάλοι παγετώνες που σκέπαζαν ένα μεγάλο μέρος της Γης και η τελευταία «ξαλάφρωσε» από το βάρος τους, άρχισε να ανυψώνεται αργά.

10.000 ντομάτες από μία μόνο ντοματιά!

Μπορεί να μοιάζει με κάτι που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο, αλλά αυτή η ντοματιά-χταπόδι είναι απλώς ένα υβρίδιο που αναπτύσσεται από μία μόνο ρίζασ, αλλά απλώνεται σε μια μεγάλη πέργκολα και δίνει δεκάδες χιλιάδες ντομάτες κάθε εποχή.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζει με φάρσα, ωστόσο πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φυτό, ή καλύτερα για έναν ασυνήθιστο τρόπο καλλιέργειας της ντομάτας.

Πιο συγκεκριμένα, η ντοματιά φυτεύεται σε μια γλάστρα και στη συνέχεια καλλιεργείται πάνω σε μια πέργκολα, φροντίζοντας να αναπτυχθεί αρκετά έτσι ώστε να υπάρχει παραγωγή πολλών κιλών.

Σελίδες