Φεβρουάριος 2017

Τρίκαλα: Τα... χάλκινα του καφέ

«Παγωτό» έμεινε ο ιδιοκτήτης καφετέριας επί της οδού Ασκληπιού στα Τρίκαλα, όταν ήρθε η στιγμή να εισπράξει το αντίτιμο του καφέ που πήρε ένας πελάτης.

Ο πελάτης πλήρωσε το λογαριασμό με πεντάλεπτα, δίλεπτα και μονόλεπτα και είπε χαρακτηριστικά:

«Έτσι θα πληρώνεται ο καφές μέχρι να έρθει η…ανάπτυξη», με τον ιδιοκτήτη να τον κοιτάει με γουρλωμένα μάτια.

Πηγή: trikalanews.gr

Συναρπαστικό κολύμπι σε υπόγεια πισίνα

Αυτή η φυσική πηγή βρίσκεται στον κρατήρα Homestead στη Utah των ΗΠΑ και είναι σίγουρα ένα πολύ ασυνήθιστο αλλά και συναρπαστικό μέρος για κολύμπι.

Η πισίνα είναι πεντακάθαρη και προσβάσιμη μέσω μιας σήραγγας 34 μέτρων. Αν είστε λάτρης των καταδύσεων, θα απολαύσετε πραγματικά το ζεστό νερό και την εμπειρία της εξερέυνησης των πλευρών του θαλάμου.

Η πισίνα βρίσκεται σε μια παράξενη, για το είδος της, τοποθεσία κοντά σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα.

Η σιωπή των γρύλων...

Νύχτες αφύσικα ήσυχες: από τα 1.082 είδη ακρίδων και γρύλων που ζουν στην Ευρώπη, το ένα τέταρτο ήδη απειλείται με εξαφάνιση, προειδοποιεί έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Στην Ελλάδα, οι πληθυσμοί αυτών των εντόμων έχουν πληγεί όχι μόνο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά και από τις πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Όσοι τρώνε μακαρόνια τρέφονται πιο υγιεινά!

“Aυτό που βλέπετε, οφείλεται στα… μακαρόνια”, έλεγε η Ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν σε όλους όσοι σχολίαζαν την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να την δικαιώσουν υποστηρίζοντας πως, όσοι τρώνε ζυμαρικά είναι πιο υγιείς και καταναλώνουν λιγότερο λίπος.

Οι μακαρoνάδες δικαιώνονται αφού μπορούν και προσαρμόζονται καλύτερα σε διαιτητικές οδηγίες και προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες.

Πεντάστερο ξενοδοχείο για… γάτες

Το ξενοδοχείο Catzonia στη Μαλαισία διαθέτει 35 ειδικά δωμάτια για καλομαθημένες γάτες.

Τα χαριτωμένα κατοικίδια μπορούν να απολαύσουν μία ξέγνοιαστη διαμονή (από τρεις ώρες έως και έναν χρόνο) με όλα τα κομφόρ, μακριά από τα αφεντικά τους.

Το γεύματα είναι πλούσια. Η παρακολούθηση γίνεται από κάμερες. Έχουν άπλετο χώρο για να παίζουν…

Πρόκειται για τον «παράδεισο» των τετράποδων που βρίσκεται στην πόλη Damansara, λίγα χλμ μακριά από την Kuala Lumpur.

Παγωτό για πρωινό μάς κάνει πιο έξυπνους!

Φαίνεται «πολύ καλό» για να είναι αληθινό: Το παγωτό για πρωινό κάνει το μυαλό να λειτουργεί καλύτερα και τον άνθρωπο πιο έξυπνο!

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας Ιαπώνων ερευνητών για την χρησιμότητα του πρωινού και την σχέση του με την λειτουργία του ανθρώπινου μυαλού.

Ο Γιοσιχίκο Κόγκα, καθηγητής στο Κιορίν Πανεπιστήμιο του Τόκιο, έκανε το εξής πείραμα:
Έδωσε σε μια ομάδα ανθρώπων παγωτό να φάει μόλις ξυπνήσει, μιά άλλη την άφησε νηστική και σε μια τρίτη έδωσε μόνο νερό.

Έχει να καθαριστεί 25 χρόνια!

Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο Facebook εχει κάνει viral τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και αυτό γιατί φαίνεται πως απεικονίζει μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που έχει εκδοθεί τον Απρίλιο του 1992, είναι δηλαδή 25 ετών!

Όπως αναφέρει, μάλιστα, αυτός που ανέβασε τη φωτογραφία, την κάρτα την εντόπισε μέσα σε λεωφορείο της γραμμής 72.

Μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας, πάντως, έγινε χαμός, με τους χρήστες να σχολιάζουν πως «το λεωφορείο δεν το έχουν καθαρίσει εδώ και 25 χρόνια».