Την εξής ερώτηση έθεσε ένας χρήστης του Twitter στο Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών:
«Αν υποθέσουμε ότι είχα ένα πολύ μακρύ καλάμι, θα ήταν ασφαλές να ψησώ ζαχαρωτά πάνω από το ηφαίστειο στη Χαβάη που εκρήγνυται; Ή τα ζαχαρωτά θα ήταν έπειτα δηλητηριασμένα από τα αέρια του ηφαιστείου;».
Το ινστιτούτο απάντησε πως όχι, δε θα ήταν ασφαλές και καλύτερα να μην το δοκιμάσει κανείς! Η ιδέα του να μαγειρέψει κανείς πάνω από φλεγόμενες πέτρες που λιώνουν, φαίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Εξάλλου τα ζαχαρωτά δε θα είχαν καν ωραία γεύση λόγω των αερίων που εκπέμπονται από το ηφαίστειο.
Ευτυχώς, μετά και από τη διαβεβαίωση του ινστιτούτου, δεν καταγράφηκαν περιστατικά απόπειρας ψησίματος ζαχαρωτών πάνω από το ηφαίστειο!
Ε ρε κάτι απορίες που έχουν μερικοί άνθρωποι!