Φεβρουάριος 2015

Δραματική έκκληση από την 14χρονη Valentina για να την αφήσουν να πεθάνει!

Σπάραξαν οι καρδιές όσων είδαν το βίντεο που ανάρτησε η 14χρονη Valentina Maureira στο youtube πριν 3 μέρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, από το δωμάτιο του νοσοκομείου που βρίσκεται, ζητά από την πρόεδρο της χώρας να της επιτρέψει να κάνει ευθανασία!

Beachbot: Το ρομπότ-καλλιτέχνης από την Disney!

Το λένε Beachbot και είναι η τελευταία αποκάλυψη της Disney Research. Πρόκειται για ένα μικρό ρομπότ που μπορεί να προγραμματιστεί με συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία στη συνέχεια σχηματίζει στην άμμο.

H Disney (όσο και εάν θα σας φανεί περίεργο), εδώ και αρκετό καιρό έχει συστήσει μία ειδική επιστημονική ομάδα, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη πρωτότυπων και διασκεδαστικών τεχνολογικών projects.

Ένα από αυτά τα ξεχωριστά δημιουργήματα είναι και το Beachbot, ένα αυτόνομο ρομπότ με μορφή χελώνας, το οποίο ζωγραφίζει πανέμορφα σχήματα στην άμμο.

300.000.000 για έναν πίνακα τον πίνακα του Gauguin «Nafea Faa Ipoipo»!

Ο περίφημος πίνακας «Nafea Faa Ipoipo» του μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Paul Gauguin, πουλήθηκε στο απίστευτο ποσό των 300.000.000 δολαρίων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταφέρει να πιάσει ένα έργο τέχνης.

Τον πίνακα του Γάλλου ζωγράφου έβγαλε σε δημοπρασία ένας Ελβετός συλλέκτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal» και των «New York Times», αυτοί που αγόρασαν τον πίνακα ήταν μια ομάδα κρατικών μουσείων από το Κατάρ.

Καταρέει το πατρικό σπίτι του Λουντέμη

Κοντά στην πλατεία του χωριού Εξαπλάτανος του νομού Πέλλας βρίσκετε το πατρικό σπίτι του μεγάλου λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη. Για πόσο ακόμα θα υπάρχει; Δυστυχώς ακόμα το σπίτι είναι μισογκρεμισμένο.

Το σπίτι αυτό είναι ένα αρχοντικό από την εποχή της τουρκοκρατίας ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία με ιδιαίτερο όμως συναισθηματικό βάρος, αφού σ’ αυτό μεγάλωσε και έζησε ο λογοτέχνης. Η οικογένεια του έφηβου τότε Δημήτρη Βαλασιάδη, που αργότερα πήρε το ψευδώνυμο Μενέλαος Λουντέμης, εγκαταστάθηκε στο σπίτι αυτό το 1928.

Ένα υπέροχο χωριό για ασθενείς με άνοια!

Ο μεγάλος φόβος του κάθε ανθρώπου είναι μήπως μεγαλώνοντας χάσει το μυαλό του και φορτωθεί σε συγγενείς. Η άνοια και το αλτσχάιμερ είναι δύο ασθένειες που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Είναι από τις ασθένειες που οι συγγενείς υποφέρουν περισσότερο από τους ίδιους τους ασθενείς.

Ανακαλύφθηκε μία από τις αρχαιότερες και σπανιότερες ταφές

Μία σπάνια ταφή νεαρών ενηλίκων άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού καθώς και μια δεύτερη διπλήταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας και πάλι, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στη θέση «Ξαγκουνάκι» στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αλεπότρυπα. Οι δύο τάφοι αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής εντάσσεται στο πενταετές Ανασκαφικό και Μελετητικό έργο Διρού.

Τι αποφεύγουν οι ψυχικά ώριμοι άνθρωποι!

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα οι οποίοι επηρεάζουν το κατά πόσον αισθανόμαστε επιτυχημένοι, πλήρεις και ευτυχείς, αλλά θεωρώ ότι ο σημαντικότερος από αυτούς είναι ο βαθμός της δικής μας συναισθηματικής ωρίμανσης.

Η συναισθηματική ωριμότητα προσφέρει σταθερότητα, ψυχική δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Τα συναισθήματά μας θεωρούνται μέρος του ψυχισμού μας, αλλά αυτό που τα ξεχωρίζει ποιοτικά είναι ότι έχουν άμεση επίδραση στη φυσική μας υπόσταση· επηρεάζουν τις λειτουργίες του σώματός μας και καθοδηγούν κάθε δράση μας.

Τσίπρας: Αρνήθηκε την αποζημίωση για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Έναν φάκελο με 525 ευρώ βρήκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, στα Νέα.

Ρωτησε περί τίνος πρόκειται, και έκπληκτος άκουσε να του λένε πως ο εκάστοτε πρωθυπουργός παίρνει ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Το ποσό αυτό είναι 175 ευρώ την ημέρα και αφορά έξοδα κίνησης!

Ο κ.Τσίπρας επέστρεψε τα λεφτά, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να παίρνει αποζημίωση για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Κέρκυρα: Ανήλικος σκότωσε τη μητέρα του στο ξύλο!

Μία ανείπωτη τραγωδία με θύμα μία 53χρονη μητέρα από την Κέρκυρα. Όλα δείχνουν πως ο 17χρονος γιός της την χτύπησε και της προκάλεσε εσωτερικές βλάβες που οδήγησαν στο θάνατό της!

Πτώση στην τηλεθέαση για την εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή

Ο Μάρκος Σεφερλής έκανε ένα πολύ δυναμικό άνοιγμα εκπομπής. Τις πρώτες μέρες σάρωνε στα ποσοστά τηλεθέασης. Όμως, αυτό κάποια στιγμή σταμάτησε και έχει αρχίσει η ελεύθερη πτώση.

Συνεχίζεται λοιπόν και αυτή την εβδομάδα τα χαμηλά νούμερα της εκπομπής του Μάρκου Σεφερλή και της συζύγου του, Ελένης Τζαβαλιά, στο Μega. Η απόσταση που τον χωρίζει από το δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά δε βοηθά το συνολικό πρόγραμμα του Μεγάλου καναλιού να ξεκολλήσει από την τρίτη θέση -γεγονός που θα τόνωνε κάπως τα διαφημιστικά έσοδά του.

Σελίδες