Σεπτέμβριος 2016

Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά

Μπορεί ο Ερντογάν να προκάλεσε την Ελλάδα με την αναβίωση των «εθνικών» διεκδικήσεων, που έχουν επιλυθεί -όπως τουλάχιστον σεβόμαστε από την εδώ μεριά- με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, δεν ήταν όμως μικρή και η αντίδραση στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Στην περίοδο που αντιμετωπίζει ποικίλες αντιδράσεις μετά την αμφιλεγόμενη απόπειρα πραξικοπήματος, με ανοικτά μέτωπα στα νοτιοανατολικά της χώρας του, στις οδομαχίες με το ΡΚΚ και τις τουρκικές δυνάμεις να έχουν κολλήσει στα πρώτα χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους, κάνει ανοίγματα στους ακροδεξιούς και τους γκρίζους λύκους.

Tags: 

Συνελήφθησαν Έλληνες δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη

Συνελήφθησαν από το FBI στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ενώ δεν δίστασαν να χρεώσουν στο όνομα του συνεργάτη του υπουργού Γιώργου Χριστοφορίδη, χαβιάρια, ακριβά γεύματα και σαμπάνιες.

Ο υπουργός Επικρατείας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη (ανταποκριτής του Αlpha) και Δημήτρη Σουλτογιάννη (ανταποκριτής του Star).

Tags: 

Προκαταρκτική εξέταση για το έλλειμμα του 2009

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, με αφορμή δημοσιεύματα.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα οποία αναφέρονται σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, η κα. Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Tags: