Άντρας σπρώχνει καλάθι ποτών αεροπορικής εταιρείας από τη Βοστώνη στη Νέα Υόρκη προς τιμην των πληρωμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Ένας πρώην αεροσυνοδός που έχασε αρκετούς συναδέλφους του όταν η United Flight 175 συνετρίβη στον νότιο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, τιμά τους φίλους του στην 20ή επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων σπρώχνοντας ένα καλάθι ποτών αεροπορικής εταιρείας από τη Βοστώνη στο σημείο μηδέν.

Η ώθηση ενός καροτσιού είναι γνωστή στον Paul Veneto, 62 ετών, ο οποίος πέρασε 30 χρόνια ως αεροσυνοδός σε πέντε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

Η πτήση 175 ήταν η τακτικά προγραμματισμένη πτήση του. Είχε πετάξει στη Βοστώνη το προηγούμενο βράδυ και η 11η Σεπτεμβρίου ήταν η αργία του, είπε στους The Patriot Ledger of Quincy. Βοηθούσε έναν φίλο του να χτίσει ένα τσιμεντένιο τείχος τη στιγμή των επιθέσεων και δεν ήξερε καν στην αρχή ότι το δεύτερο αεροπλάνο που έπληξε τους πύργους ήταν η κανονική του πτήση.

Όταν το έμαθε, «έπαθα σοκ», είπε. «Ήθελα εκδίκηση. Θύμωσα και ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα ».

Ο σκοπός του ταξιδιού του, που ονομάζεται Paulie’s Push, είναι να αναγνωρίσει τα πληρώματα και στις τέσσερις πτήσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. «Ήταν οι πρώτοι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν. Heroesταν ήρωες. Absoluteταν απόλυτοι ήρωες », είπε.

Το ταξίδι θα ωφελήσει τις μη εγκεκριμένες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις των οικογενειών των μελών του πληρώματος 9/11 και το Power Forward 25, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά άτομα που αντιμετωπίζουν τον εθισμό.

Ο Βένετο γνωρίζει πολύ καλά αυτόν τον αγώνα.

Οι επιθέσεις τροφοδότησαν τον εθισμό του στα οπιοειδή που του είχαν συνταγογραφήσει για πρόβλημα στην πλάτη, ενώ συνέχιζε να εργάζεται. Αλλά η 10η επέτειος των επιθέσεων τον έστειλε στην ουρά και αποσύρθηκε.

Του πήρε άλλα πέντε χρόνια για να νικήσει τη συνήθειά του για ναρκωτικά.

Εκπαιδεύεται για περίπου 350 μίλια (350 χιλιόμετρα) περπάτημα από τον Οκτώβριο, σπρώχνοντας το κάρο γύρω από την πόλη του Μπράιντρι και Κουίνσι, έως και 26 μίλια (26 χιλιόμετρα) την ημέρα.

Το ταξίδι του ξεκινά στις 21 Αυγούστου.

Έχει χάσει 30 κιλά και έχει κόψει το κάπνισμα. Έλαβε συμβουλές προπόνησης από τον διευθυντή αγώνων του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Dave McGillivray, τον δύο φορές πρωταθλητή του Stanley Cup, Kevin Stevens, και την Becca Pizzi, μια γυναίκα από τη Μασαχουσέτη που πριν από πέντε χρόνια ολοκλήρωσε επτά μαραθώνιους σε επτά ημέρες σε επτά ηπείρους.

Ήταν ένας αγώνας, αλλά το να σπρώχνεις ένα καλάθι με ποτά ήταν εύκολο σε σύγκριση με αυτό που έζησαν τα πληρώματα πτήσης την 11η Σεπτεμβρίου.

«Δεν είναι τίποτα να το σπρώξεις στη Νέα Υόρκη σε σύγκριση με αυτό που έκαναν», είπε ο Βένετο. «Αυτό το πράγμα θα καταλήξει στη Νέα Υόρκη αν πρέπει να το κουβαλήσω στην πλάτη μου. Ξέρω ότι θα έκαναν το ίδιο για μένα ».