Γουόλι, ο περιπλανώμενος θαλάσσιος ελέφαντας στήνει σπίτι σε μηχανοκίνητο σκάφος

Με το όνομα «Wally», το αρκτικό ζώο ταξίδεψε χιλιάδες μίλια, με στάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και νότια μέχρι την Ισπανία.

Επανεμφανίστηκε στο Co Waterford την περασμένη εβδομάδα και τώρα το θηλαστικό έχει "βγει" σε μια βάρκα που ανήκει στο αποστακτήριο Clonakilty στο West Cork.

Ο Adam Collins, εκπρόσωπος της ποτοποιίας, δήλωσε στο Sky News ότι η εταιρεία "συμφώνησε να επιτρέψει στον Wally να χρησιμοποιήσει το σκάφος για όσο χρειαστεί και να μην το μετακινήσει μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση".

Το σκάφος χρησιμοποιείται συνήθως για την κτηνοτροφία ροκ σαμφιρών, ένα βοτανικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τζιν.

Το μεγάλο θαλάσσιο θηλαστικό, που πιστεύεται ότι είναι περίπου τεσσάρων ετών, φέρεται να έχει βυθίσει ένα μικρό σκάφος και να έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά άλλα κατά την επίσκεψή του στο Κορκ.

Η Seal Rescue Ireland ξεκίνησε μια έκκληση για μια πλωτήρι ή άλλη πλωτή πλατφόρμα για να χρησιμοποιησει ο Wally ως "ασφαλής τοποθεσία μεταφοράς, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται αποτελεσματικά, να προστατεύεται από διαταραχές και ζημιές στην περιουσία".

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Νησιά του Σίλι νωρίτερα το καλοκαίρι, δόθηκε ένα ειδικά σχεδιασμένο ποντονάκι για τον Γουόλι, αφού βυθίστηκε και υπέστη ζημιά σε πολλά μικρά σκάφη.

Η Irish Whale and Dolphin Group είπε "αν και αυτές οι εικόνες έχουν μια κωμική ποιότητα, υπάρχει μια σοβαρή πλευρά σε αυτό, καθώς αυτό το ζώο είναι πολύ μακριά από το σπίτι και δεν έχουμε κανέναν τρόπο να γνωρίζουμε αν είναι αγχωμένο και πώς μπορεί να αντιδράσει σε αγχωτικές καταστάσεις ».

Η ομάδα ζήτησε από τους ανθρώπους να μην πλησιάσουν ούτε 100 μέτρα στο Wally και οι ιδιοκτήτες σκαφών να μην τον πλησιάσουν στο νερό.