Ένοχος για σωματεμπορία ο πρωην ιδιοκτήτης των φούρνων "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ"

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» τη σωματεμπορία. Επικεφαλής της ομάδας αυτής αποδείχτηκε πως ήταν όντως ο τότε ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ".

Οι ποινές που τους επέβαλε το δικαστήριο, ήταν κάθειρξη από 10 έως 12,5 έτη. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους γνωστούς περιοριστικούς όρους, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα καθώς και εγγυοδοσία 20.000 - 200.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον Άγγελο Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ίγκορ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας.

Για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου, ενώ ο Μιχαήλ Κρέτου καταδικάστηκε για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Ο Φλιοστόρ Ιγκόρ και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.

Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10,5 χρόνια. Ο Μιχαήλ Κρέτου 12,5 χρόνια. Ο Φλιοστόρ Ιγκόρ σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών. Στον πρώην αστυνομικό Κ. Κύρου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για το αδίκημα που αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν ήταν αρκετά.