Δόντια ολόλευκα? Σταματήστε να είστε ντεμοντέ!

Έχετε δώσει μια περιουσία προσπαθώντας να αποκτήσετε το λευκό και λαμπερό χαμόγελο που όλοι ονειρεύονται? Μήπως από την άλλη και να το διαθέτετε έχετε διαπιστώσει πως είναι πλέον κοινότυπο και συνηθισμένο? Σε κάθε περίπτωση ο David Silverstein, επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη έρχεται να αλλάξει τα όσα έως τώρα γνωρίζαμε για το πόσο και με ποιο τρόπο μπορεί να λάμψει το χαμόγελο μας!

Θέλετε να μάθετε πώς? Μα κυκλοφορώντας στην αγορά το Chrom! Πρόκειται για ένα μανό για δόντια στην ουσία, το οποίο στόχο έχει τον καλλωπισμό της οδοντοστοιχίας μας δίνοντας της όποιο χρώμα θέλουμε κάθε φορά. Κυκλοφορεί ήδη σε διάφορες αποχρώσεις και σύντομα αναμένεται να βγουν στην αγορά και προϊόντα με γκλίτερ που θα προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο χαμόγελο μας! Σύμφωνα με τον εμπνευστή του, μπορούμε να συνδυάσουμε την απόχρωση των δοντιών μας κάθε φορά με αυτή των ρούχων μας ή με τη σκιά των ματιών μας ή με το μανό των νυχιών μας. Αυτό για την ώρα μπορεί να θεωρείται εκκεντρική πρωτότυπη εμφάνιση όμως αναμένεται να γίνει μόδα παρόμοιας εμβέλειας όπως αυτή των τατουάζ. Το κόστος του προϊόντος για την ώρα ανέρχεται στα 20 δολάρια. Η διάρκεια του χρώματος λέγεται πως είναι περίπου 24 ώρες παρά την κατανάλωση φαγητού, νερού και άλλων ροφημάτων, που όπως λέγεται δεν το επηρεάζουν. Αφαιρείται εύκολα, απλά βουρτσίζοντας τα δόντια μας οποτεδήποτε θελήσουμε με οδοντόκρεμα.

Πέρα όμως από τη διαφημιστικές πληροφορίες του προϊόντος, έχουν διαδοθεί και κάποιες αμφιβολίες και προβληματισμοί για την ιδιότυπη αυτή βαφή δοντιών κ συγκεκριμένα για το κατά πόσον είναι ασφαλής. Χωρίς την ύπαρξη συγκεκριμένων ερευνών που να πιστοποιούν ότι η χρήση της δεν είναι επιζήμια για τον οργανισμό οι επιστήμονες όχι απλά δεν προτείνουν τη χρήση του Chrom αλλά την αποτρέπουν συνιστώντας να μη χρησιμοποιείται καθημερινά και για πολλές ώρες. Οι κατασκευαστές του πάλι, λένε πως πρόκειται για ένα εντελώς ασφαλές προϊόν, καθώς οι χρωστικές που περιέχει είναι αυτές που χρησιμοποιούνται και στη βιομηχανία τροφίμων οπότε είναι απολύτως ακίνδυνες. Λένε πως έχει παρασκευαστεί υπό την επίβλεψη οδοντιάτρων και ο διαλύτης που περιλαμβάνει το προϊόν αποτελείται από αλκοόλη που και ασφαλής είναι και αποτρέπει τον σχηματισμό λεκέδων στα δόντια. Όπως και κάθε τι καινούριο και πρωτοποριακό, έτσι και το Chrom σίγουρα θα έχει υποστηρικτές αλλά και αμφισβητίες σε πρώτη φάση, μέχρι που ο χρόνος θα δείξει ποια μερίδα ανθρώπων έχει δίκιο, όπως άλλωστε γίνεται πάντα!