"Δώρο" αλλαγή φύλου ζητά στρατιωτικός

Μια ιδιαίτερη έκκληση στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας κάνει ένας 65χρονος πρώην στρατιωτικός, που τους ζητά να του καλύψουν τα έξοδα της επέμβασης… αλλαγής φύλλου. Μάλιστα έχει αλλάξει εδώ και χρόνια το όνομα του και λέγεται Roxanne Yeatman.

«Γεννήθηκα σε λάθος σώμα», υποστηρίζει ο πρώην στρατιωτικός, ο οποίος παίρνει θηλυκές ορμόνες, ενώ παρακολουθεί και ειδικά μαθήματα για το πώς να περπατά, να μιλά και να συμπεριφέρεται ως γυναίκα. «Χρειάζομαι αυτή την επέμβαση για να γίνω αυτό που θέλω», είπε ο πρώην Νταγκ, πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Ricardo Path, στο Thamesmead του ανατολικού Λονδίνου και συμπλήρωσε: «Ζω περιμένοντας τη μέρα που θα γίνει».

Η τωρινή Roxanne, είναι συνταξιούχος φύλακας ασφαλείας, ενώ κατετάγη στο στρατό στα 16 της χρόνια. Ήταν οπλίτης στο Βασιλικό Πυροβολικό για τρία χρόνια πριν την διώξουν από τον στρατό για κλοπή το 1968. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου μάλλον «έμπλεξε» με κακές παρέες, κάτι που την οδήγησε για 28 μήνες στη φυλακή Wandsworth.

Βέβαια, ο μόνος της καημός, πλέον είναι, αν το βρετανικό σύστημα υγείας εγκρίνει την επέμβαση αλλαγής φύλου, η οποία μαζί με τα φάρμακα κοστολογείται περίπου στις 20.000 λίρες.

«Συνήθιζα να παίζω με τα κορίτσια, παρά με τα αγόρια όταν ήμουν μικρή», λέει χαρακτηριστικά η Roxanne και συμπληρώνει: «Ήμουν παντρεμένη 21 χρόνια, ωστόσο σκέφτηκα το γρασίδι ήταν πιο πράσινο από την άλλη πλευρά».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια της έχει αποδεχτεί την διαφορετικότητα και πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν έχουν να μου πουν τίποτα κακό, οι δικοί μου άνθρωποι. Είναι στο πλευρό μου. Δεν τους ενοχλεί και δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με αυτούς. Η μεσαία μου κόρη, μου είπε πως είναι το δικό μου σώμα και η δική μου ζωή».

Tags: