Εισαγγελέας έπαιξε μπαλίτσα, συλλαμβάνοντας ένα γκρουπ δασκάλων.

Ούτε που περνούσε από το μυαλό τους τι θα τους συμβεί όταν αποφάσισαν να περάσουν ένα ήσυχο βραδύ παίζοντας ποδόσφαιρο. Ο λόγος για δεκατέσσερις δασκάλους στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, οι οποίοι είχαν κλείσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για μια ώρα μεταξύ 9 και 10 το βράδυ μια μέρα στα τέλη του περασμένου μήνα. Πήγαν στο γήπεδο τη συγκεκριμένη ώρα λοιπόν κι άρχισαν να εξασκούν ανέμελοι το αγαπημένο τους χόμπι. Για κακή τους τύχη όμως, την επόμενη ώρα από τη δική τους είχε κλείσει το γήπεδο για παιχνίδι, μία ομάδα δικαστών και εισαγγελέων.

Για ακόμα χειρότερη τύχη τους, ένας εκ των εισαγγελέων εμφανίστηκε πολύ νωρίτερα στο γήπεδο, την ώρα που οι δάσκαλοι είχαν μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι τους. Προφανώς πεπεισμένος ότι το γήπεδο ήταν δικό του (και των λοιπών συναδέλφων του) για εκείνη την ώρα, μεταξύ 9 και 10 δηλαδή, ζήτησε από τους δασκάλους να φύγουν, εγκαταλείποντας τον αγωνιστικό χώρο. Οι δάσκαλοι προσπαθούσαν επί ματαίω να εξηγήσουν στον εισαγγελέα ότι το γήπεδο ήταν κλεισμένο από αυτούς. Ο εισαγγελέας εκτός εαυτού, με το δίκιο του να τον πνίγει, ξέφυγε από τα όρια φέρνοντας την Αστυνομία και διατάζοντας τη σύλληψη τους.

Πράγματι και οι δεκατέσσερις δάσκαλοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου μάλιστα και κρατήθηκαν μέχρι οι εισαγγελείς να ξεκινήσουν το παιχνίδι τους! Όταν επιτέλους κατάφεραν να διηγηθούν το εξωφρενικό γεγονός και να εξηγήσουν τι είχε γίνει, τους απελευθέρωσαν ζητώντας τους συγγνώμη και μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης αυτοπροσώπως δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί της υποθέσεως. Τάχθηκε ξεκάθαρα με το μέρος τους και υποσχέθηκε ότι αντίστοιχα περιστατικά δε θα ξανασυμβούν στο εξής.