Εσείς έχετε στην πόλη σας πολιούχο Άγιο Μπαλαντέρ;!;!

Ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία «λούφας» αποτελεί τόσο ως σκέψη αλλά και ως πράξη, αυτό που σκέφτηκαν και υλοποίησαν στο Δήμο Βισάλτιας Σερρών. Προκειμένου να διασφαλίσουν μια επιπλέον αργία για τους κατοίκους του δήμου, μικρούς και μεγάλους, πραγματοποίησαν έναν «χριστιανικό ελιγμό», απλά αλλάζοντας τον πολιούχο Άγιο τους!

Πολιούχος Άγιος της περιοχής είναι ο Άγιος Γεώργιος. Οι υπεύθυνοι του δήμου, διαπίστωσαν ότι φέτος, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου πέφτει Μεγάλη Τρίτη. Ποιό το όφελος αναρωτήθηκαν να γιορτάζεις τον Πολιούχο σου μέσω μιας αργίας που πέφτει σε περίοδο διακοπών έτσι κι αλλιώς? Έτσι αποφάσισαν ότι ο Πολιούχος τους για φέτος είναι ο Άγιος Αθανάσιος, η εορτή του οποίου έπεφτε καθημερινή, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν μια εορτή με τα όλα της στους κατοίκους της Βισάλτιας.

Όπως δήλωσαν οι δημότες της περιοχής, η αλλαγή αυτή έχει ξαναγίνει στο παρελθόν όποτε η εορτή του Αγίου Γεωργίου συμπίπτει με κάποια άλλη αργία. Κι επειδή στη Βισάλτια έχουν δύο μεγάλες εκκλησίες, αυτές του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Αθανασίου, έχουν ξανακάνει παλιότερα την «τράμπα» αυτή!

Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε μεγαλύτερους δήμους με περισσότερες και μεγαλύτερες ενορίες! Εκεί πλέον μπορούν να εξασφαλιστούν ακόμα περισσότερες αργίες κατά το δοκούν και αναλόγως της κάθε χρονιάς. Μόνο να μη βγει παραέξω καλύτερα, γιατί μας κατηγορούν που μας κατηγορούν για λούφα και υπεράριθμες αργίες ειδικά στο Δημόσιο τομέα, αν μαθευτεί κι αυτό θα μας κρεμάσουν στην κυριολεξία κουδούνια!