Εφημερίδα πληρώνει αποζημίωση για… εκρηκτική συνταγή

Στη Χιλή, η δικαιοσύνη διέταξε τα διευθυντικά στελέχη εφημερίδας, να πληρώσουν αποζημίωση σε όσους αναγνώστες της διάβασαν μια δημοσιευμένη συνταγή και στην προσπάθεια τους να την ακολουθήσουν, τραυματίστηκαν από έκρηξη!
Η συνταγή αφορούσε τα «Churros», γλυκά σνακ, τσιγαρισμένα, τα οποία έχουν ιδιαίτερη απήχηση σε Λατινική Αμερική και Ισπανία. Η «La Tercera» είχε δημοσιεύσει συνταγή, η οποία τελικά προκάλεσε εκρήξεις στην κουζίνα αρκετών από αυτούς που προσπάθησαν να φτιάξουν τα σνακ, με αποτέλεσμα να υποστούν πολλαπλά εγκαύματα.[ad#ad-1]
Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, οι εκρήξεις οφείλονται στην πολύ υψηλή τιμή της θερμοκρασίας, που αναγραφόταν στην εφημερίδα. Πολλά από τα εγκαύματα ήταν εκτενή και ιδιαίτερα σοβαρά. Η εφημερίδα όφειλε να είχε εξετάσει καλύτερα τη συνταγή πριν τη δημοσίευση της.
Πλέον, καλείται να δώσει περισσότερα από 160.000 δολάρια σε 13 ανθρώπους. Υπάρχουν και θύματα που θα αποζημιωθούν για μεμονωμένες ζημίες, οι οποίες θα κυμαίνονται από 280 έως και 48.000 δολάρια.

Tags: