Μυστηριώδες «κιτ δολοφονίας βαμπίρ» που περιλαμβάνει πιστόλι και μαχαίρι βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα "κιτ δολοφονίας βαμπίρ" που περιέχει πιστόλι μεγέθους τσέπης και αντίγραφο της Καινής Διαθήκης του 19ου αιώνα βγαίνει στο σφυρί.

Το δοχείο με γοτθική εμφάνιση, αξίας μεταξύ 2.000 και 3.000 £, έρχεται επίσης συσκευασμένο με πένσα, κομπολόι και ένα μπουκάλι με δόντια καρχαρία.

Επίσης μέσα στο μεταλλικό κουτί βρίσκεται ένα κομπολόι με χάντρες από ελεφαντόδοντο, καθώς και ένα μπλε φιαλίδιο με μυστηριώδη περιεχόμενο και ένα ασημένιο μαχαίρι τσέπης.

Και μέσα στο καπάκι υπάρχει μια οβάλ ζωγραφική από σμάλτο που απεικονίζει την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Δεν υπάρχει καμία καταγραφή της προέλευσης του κουτιού, αλλά το αντίγραφο της Καινής Διαθήκης του 1842 φέρει την επιγραφή μιας Isabella Swarbrick.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης από τα West Midlands, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι δεν γνωρίζει πολλά για την ιστορία του.

"Το έχω στη δική μου συλλογή εδώ και τρία χρόνια", είπε.

"Το αγόρασα από μια μεγάλη έκθεση με αντίκες στο Newark-on-Trent.

"Μου άρεσε πολύ η εμφάνιση του γοτθικού κουτιού και, όταν το άνοιξα, έπρεπε να το έχω. Νόμιζα ότι ήταν τόσο ενδιαφέρον - ένα υπέροχο κομμάτι."

Ο Charles Hanson, ιδιοκτήτης της εταιρείας Hansons Auctioneers, που εδρεύει στο Derbyshire, που πωλεί το κουτί, είπε: «Οι άνθρωποι γοητεύονται από ιστορίες βαμπίρ, εξ ου και η συνεχιζόμενη εμφάνισή τους σε ταινίες και στην τηλεόραση σήμερα.

"Είναι μέρος του λαϊκού πολιτισμού για περισσότερα από 200 χρόνια.

"Η δημοσίευση του John Polidori's The Vampyre το 1819 είχε σημαντικό αντίκτυπο και ακολούθησε ο κλασικός Dracula του 1897 του Bram Stoker."

Πρόσθεσε: "Ωστόσο, η πίστη σε βαμπίρ και παράξενες δεισιδαιμονίες συνεχίζει ακόμη περισσότερο και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

"Το έργο της δολοφονίας ενός βαμπίρ ήταν εξαιρετικά σοβαρό και οι ιστορικές αναφορές υποδηλώνουν την ανάγκη για συγκεκριμένες μεθόδους και εργαλεία.

"Είδη θρησκευτικής σημασίας, όπως σταυρούς και Βίβλους, λέγεται ότι απωθούν αυτά τα τέρατα, εξ ου και η ισχυρή παρουσία τους στο κιτ που βρήκαμε."

Το κουτί ήταν προγραμματισμένο να πωληθεί online στις 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας με αντίκες και συλλεκτικά αντικείμενα διάρκειας πέντε ημερών.