Πληρωθείτε από τη NASA για να το ξαπλώνετε στο κρεβάτι!

Αν θέλετε ποτέ να πληρώνεστε για να βρεθείτε στο κρεβάτι, τότε αυτή η δουλειά είναι για εσάς: η NASA, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο προσφέρουν 18.500 δολάρια σε ανθρώπους για να βρίσκονται στο κρεβάτι για δύο μήνες.

Η εργασία βασίζεται στην Κολωνία της Γερμανίας και αποτελεί μέρος μιας μελέτης που αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση του πώς προσαρμόζεται το σώμα στην έλλειψη βαρύτητας. Οι οργανισμοί αναζητούν επί του παρόντος άτομα που είναι γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 24 και 55 ετών και που μιλούν γερμανικά. Το επίσημο όνομα της μελέτης είναι η τεχνητή κρεβατοκάμαρα τεχνητής βαρύτητας.

Υπάρχει όμως μια παγίδα.

Όσοι επιλέγονται για την εργασία θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για 60 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να σηκωθείτε για τουαλέτα, μπάνιο ή γεύματα. Και τα χρήματα, λοιπόν, βγαίνουν απλά από 13 δολάρια την ώρα.

Η Jennifer Ngo-Anh με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος λέει ότι δεν πιστεύει ότι θα αποτρέψει πολλούς από τη συμμετοχή.

"Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για την ιδέα να συμβάλουμε στην προώθηση της γνώσης που μας βοηθά να έχουμε πραγματικά ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται στο διάστημα για μεγάλες χρονικές περιόδους", λέει η Ngo-Anh.

Εκτός από το κρεβάτι για 60 ημέρες, υπάρχουν και άλλες ημέρες για προσανατολισμό, ξεκούραση και αποκατάσταση σε αμφότερα τα άκρα της μελέτης. Η συνολική χρονική περίοδος που πρέπει να διατίθεται για τη μελέτη είναι 89 ημέρες, καθώς και αρκετές εξετάσεις παρακολούθησης τα έτη μετά τη μελέτη.

Οι άνθρωποι συμμετέχουν ήδη στη φάση 1 της μελέτης και οι ερευνητές αναζητούν τώρα υποψηφίους για τη δεύτερη φάση.

Αλλά προτού να εφαρμόσετε, προειδοποιήστε: Για τη μελέτη, οι εθελοντές θα πρέπει να βρίσκονται στο κρεβάτι με τα κεφάλια τους να γέρνουν ελαφρώς προς τα κάτω. Ο Ngo-Anh λέει ότι αυτό βοηθάει στην αναδημιουργία συνθηκών διαστημικής πτήσης.

"Όταν οι εθελοντές βρίσκονται στο κρεβάτι με τα κεφάλια τους να έχουν κλίση περίπου έξι βαθμούς κάτω από την οριζόντια, τότε πολλά από τα αποτελέσματα που έχει η διαστημική πτήση στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να προσομοιωθούν ή να αναπαραχθούν", λέει ο Ngo-Anh. "Δεν είναι για να ενοχλήσουμε τους εθελοντές, αλλά είναι στην πραγματικότητα δοκιμή για αντίμετρα".
Οι εθελοντές θα είναι επίσης εκτεθειμένοι σε τεχνητή βαρύτητα για να ελεγχθούν εάν μπορεί να είναι αντίμετρο των επιπτώσεων της διαστημικής πτήσης. Εάν η μελέτη διαπιστώσει ότι η έκθεση έχει θετική επίδραση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίσημο αντίμετρο για μελλοντικές αποστολές διαστημικών πτήσεων.

Εάν οι εθελοντές ελπίζουν να κάνουν κάποια άσκηση ενώ είναι στη δουλειά, μάλλον όχι. Η Ngo-Anh αναφέρει ότι η οργάνωσή της έχει δοκιμάσει τα πάντα από το άλμα στο κρεβάτι, ποδήλατο στο κρεβάτι, καθώς και άλλα αντικείμενα που μπορούν να τοποθετηθούν στα κρεβάτια.

Έτσι, αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι αυτή η δουλειά είναι για σας, εγγραφείτε ενώ μπορείτε ακόμη.