Στήριξη της ΕΣΕΕ προς την Task Force For Greece

Στην 2η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για μια πολιτική ΜμΕ στην Ελλάδα η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Task Force for Greece τέθηκαν θέματα για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΒΕΑ όπως και ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της TFFG υπάρχουν πολλές λύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στην δημιουργία προυποθέσεων για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Μέσα σε αυτά η ομάδα πρότεινε τα εξής βήματα τα οποία θα μπορούσα να βοήθησουν: 1. Τμήμα των φορολογικών προβλημάτων όπως έχουν ήδη τεθεί (κώδικας, ενιαίος φόρος κλπ), 2. Αδειοδοτήσεις, 3. Τειρεσίας και Πτωχευτικό Δίκαιο, 4. Παρεμπόριο, 5. Ηλεκτρονικές πληρωμές, 6. Συνέργειες επιχειρήσεων και Δικτύωση (Clustering), 7. Καινοτομία σε συνεργασία με πανεπιστήμια και 8. Δεξιότητες των εργαζομένων.

Η ΕΣΕΕ έθεσε σαν ένατο ζήτημα και βήμα το οποίο πρέπει να καλυφθεί τα προβλήματα του ασφαλιστικού αλλά και τις οφειλές στον ΟΑΕΕ. Δεσμεύτηκε μάλιστα να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί το έργο της Task Force.