Συναρπαστικό ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι έχουν δει το «φάντασμα της Mary Queen of Scots»

Η ανατολική Αγγλία είναι γεμάτη ιστορία, με κάστρα, καθεδρικούς ναούς και ακόμη και ξενοδοχεία με περίεργες ιστορίες.

Ένα ιδιαίτερο σημείο στο Wansford, κοντά στο Peterborough έχει γίνει ένα ενδιαφέρον σημείο για όσους μαθαίνουν για το παρελθόν και εκείνους που γοητεύονται από το παραφυσικό, αναφέρει το Cambridgeshire Live.

Το εκπληκτικό Haycock Manor Hotel χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι ένα πρώην πανδοχείο από τις όχθες του ποταμού Nene, το οποίο θεωρείται ότι έχουν επισκεφτεί κάποια διάσημα πρόσωπα όλα αυτά τα χρόνια.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων προσκεκλημένων, λέγεται ότι η Mary, η βασίλισσα των Σκωτσέζων κάποτε διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο.

Ο ιστότοπός τους αναφέρει: "Υποστηρίζεται ότι η Mary Queen of Scots έμεινε στο The Haycock στο δρόμο της για φυλάκιση και αργότερα εκτέλεση στο κοντινό κάστρο Fotheringhay."

Το κάστρο Fotheringhay βρίσκεται μόλις 21 μίλια από το κέντρο του Πίτερμπορο και η Μαίρη έφτασε εκεί στις 25 Σεπτεμβρίου 1586.

Τον Οκτώβριο, τέθηκε σε δίκη για προδοσία βάσει του νόμου για την ασφάλεια της Βασίλισσας, όπου κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Εκτελέστηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Κάστρου Fotheringhay στις 8 Φεβρουαρίου 1587.

Η Μαίρη θάφτηκε στον Καθεδρικό Ναό του Πίτερμπορο, αλλά 25 χρόνια αργότερα ο γιος της Τζέιμς Α την είχε μετακομίσει σε έναν περίτεχνο μαρμάρινο τάφο στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, για να ξεκουραστεί μαζί με τα ξαδέρφια της Ελισάβετ Α 'και Μαίρη Τούντορ.

Ενώ η βασίλισσα δεν πέρασε πολύ χρόνο στο ξενοδοχείο, οι επισκέπτες ισχυρίστηκαν ότι είδαν το φάντασμα της Mary Queen of Scots κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Haycock.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hauntedrooms.co.uk όσοι έχουν μείνει σε παλαιότερα μέρη του ξενοδοχείου έχουν βιώσει κάποια ασυνήθιστα πράγματα.

Ο ιστότοπός τους αναφέρει: "Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου έχουν αναφέρει διάφορα φανταστικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των θεαμάτων των δημόσιων χώρων, ειδικά στο παλαιότερο μέρος του ξενοδοχείου.

"Οι επισκέπτες στο ξενοδοχείο έχουν επίσης αναφέρει ότι αισθάνονται κάποιον στο δωμάτιο μαζί τους."

Σύμφωνα με το The Haycock Hotel, η Mary Queen of Scots δεν ήταν η μόνη βασιλική που είχε καταφύγει εκεί.

Η πριγκίπισσα Αλεξανδρίνα Βικτώρια, που αργότερα στέφθηκε Βασίλισσα Βικτώρια, έμεινε στο Haycock στις 2 Σεπτεμβρίου 1832 στο δρόμο της για να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης.

Ομοίως, κατά τον 19ο αιώνα, το Haycock φιλοξένησε πολλούς Ευρωπαίους βασιλείς, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας και του Πρίγκιπα του Λιχτενστάιν.

Στην πιο πρόσφατη ιστορία, η πριγκίπισσα Νταϊάνα επισκέφθηκε επίσης το ξενοδοχείο, όπως και αρκετές διασημότητες όπως ο Freddie Mercury, ο Tom Cruise και ο Pierce Brosnan.

Το Haycock Manor Hotel είναι κλειστό αυτήν τη στιγμή ενώ βρίσκεται υπό ανακαίνιση. Ωστόσο, για όσους θέλουν να κάνουν κράτηση διαμονής, έχουν ημερομηνίες διαθέσιμες από τον Οκτώβριο και μετά.