Φάλαινα 80 τόνων ξεβράστηκε με κίνδυνο να εκραγεί

Το 26 μέτρων μήκους σφάγιο είναι φουσκωμένο με μεθάνιο , καθώς αποσυντίθεται και δημιουργεί επίσης μια δυσάρεστη μυρωδιά .
Το πτώμα της μπλε φάλαινας ξεβράστηκε στην πόλη της Trout River,
σε μια καναδική παραλία θα μπορούσε να εκραγεί λόγω των αερίων του παγιδευτεί μέσα σε αυτό .
Οι κάτοικοι στην πόλη του Trout River , Νέα Γη , προσπαθούν τώρα να εργαστούν για το πώς να απαλλαγούν από αυτό πριν να σκάσει κοντά στην προκυμαία .
Ένας αξιωματούχος , Emily Butler , δήλωσε ότι η πόλη Gros Morne National Park ήταν η άσκηση πίεσης στις επαρχιακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις για οικονομική βοήθεια για να μετακινήσουν τη φάλαινα .
"Μέχρι να πάρει κάποιες οριστικές απαντήσεις πίσω, αυτό εξακολουθεί να είναι μια κατάσταση που δεν έχει δοθεί οριστική λύση . "
Κα Butler πρόσθεσε : « Αυτό είναι για το γεγονός ότι η φάλαινα πρόκειται να ανατιναχθεί στην παραλία,γιατί έχει αέρια που βρίσκονται παγιδευμένα στο εσωτερικό του .
«Δεν είμαι διατεθειμένος να αναλάβω την ευθύνη . Εάν η φάλαινα εκραγεί , δεν ξέρουμε τι κίνδυνο θα μπορούσε να έχει στις υποδομές μας , ή στους ανθρώπους . "
Το θηλαστικό είναι πιθανό να είναι ένα από μια ομάδα των γαλάζιων φαλαινών που πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες σε βαριά πάγου από τη δυτική ακτή της Νέας Γης και τώρα εκπέμπει μια μυρωδιά που είναι δύσκολο να αγνοήσεις .
Το καναδικό Υπουργείο Αλιείας και Ωκεανών δήλωσε ότι η εκδήλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο .
Και με την τουριστική περίοδος πλησιάζει , η κ. Μπάτλερ είπε ότι η πόλη ήταν ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για τις επιχειρήσεις.
«Έχουμε μια σειρά από επιχειρήσεις προς τα κάτω στην προκυμαία εκεί που σίγουρα δεν θέλουν να βλέπουν αυτό πολύ περισσότερο λόγω της μυρωδιάς και την ανησυχία για την ασφάλεια . "
Αλλά η φάλαινα έχει προσέλκυσει τουρίστες που έχουν πάει εκεί για να βγάλουν φωτογραφία με το σφάγιο , που ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα .

Tags: