Ιούνιος 2015

Σεισμός 6,9 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι Ιαπωνικές αρχές το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στα νησιά Ογκασαβάρα που βρίσκονται στα νότια του Τόκιο.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 480 χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι δεν εκδόθηκε έκτακτο δελτίο προειδοποίησης για τσουνάμι.

Έξι φοιτητές έχασαν την ζωή τους από κατάρρευση μπαλκονιού

Κατά διάρκεια ενός πάρτι γενεθλίων που οργάνωσαν ιρλανδοί φοιτητές σε σπίτι 4ου ορόφου, στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, το μπαλκόνι του σπιτιού κατέρρευσε με αποτέλεσμα τα 13 άτομα που βρίσκονταν εκεί την ώρα του δυστυχήματος, έπεσαν στον δρόμο.

Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα, πέντε Ιρλανδοί και ένας Αμερικάνος φίλος τους, και επτά τραυματίστηκαν. Οι πέντε Ιρλανδοί φοιτητές βρίσκονταν στην Καλιφόρνια για το καλοκαίρι.

Κωνσταντοπούλου: Μην πληρώσεις το χρέος!

Ξάφνιασε για ακόμα μία φορά η πρόεδρος της Βουλής, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αυτή τη φορά, αιτία ήταν η προτροπή προς τον πρωθυπουργό, κύριο Αλέξη Τσίπρα, να μην αποπληρώσει το «αμφισβητούμενο» όπως είπε χρέος, ή τουλάχιστον να «παγώσει» την αποπληρωμή του, ως την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου δημιουργίας και διόγκωσής του.

Ασύρματη συσκευή εκμεταλλεύεται ενέργεια από Wifi και μικροκύματα με πολύ μικρό κόστος!

Στο περιβάλλον μας βρίσκεται άφθονη αόρατη και μέχρι τώρα αναξιοποίητη ενέργεια υπό τη μορφή μικροκυμάτων και ραδιοκυμάτων Wifi. Μια νέα συσκευή συγκομιδής ενέργειας που αναπτύσσουν στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ έχει τη δυνατότητα να συλλέγει και να μετατρέπει τα μικροκύματα σε άμεσα διαθέσιμο προς χρήση ηλεκτρικό ρεύμα που μπορεί να φορτίσει μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Κίνα: Τέσσερα ανήλικα εγκαταλελειμμένα αδέρφια αυτοκτόνησαν!

Τέσσερα ανήλικα αδέρφια, ένα αγόρι και τρία κορίτσια ηλικίας από 5 έως 13 ετών, βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης νεκρά στην πόλη Bijie της νοτιοδυτικής επαρχίας Guizhou. Τα παιδιά που είχαν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν πάει σε άλλη πόλη για δουλειά και δεν είχαν πουθενά να αφήσουν τα παιδιά τους.

Το ακόμα πιο τραγικό είναι πως τα παιδιά αυτοκτόνησαν πίνοντας δηλητηριώδη υγρά μην αντέχοντας άλλο την πείνα.

Με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση έφυγε το πλοίο, λόγω... Μενεγάκη!

Πως γίνεται κάθε φορά και ένας άνθρωπος ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας... Αυτή τη φορά ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες πλοίου στο λιμάνι της Ραφήνας, οι οποίοι χθες το πρωί είδαν το προγραμματισμένο δρομολόγιο να καθυστερεί χωρίς λόγω για σχεδόν μία ώρα.

Βρετανία: Το 55% επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ!

Το ποσοστό των Βρετανών που τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ έχει αυξηθεί κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες και έχει φθάσει στο 55%, σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pew Research Center.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των Βρετανών που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ αυξήθηκε στο 55% από 50% που ήταν πριν από ένα χρόνο κι από 46% που ήταν το 2013, ενώ το ποσοστό εκείνων που θέλουν να αποχωρήσει η χώρα τους από την ΕΕ ανέρχεται σε 36%.