Απρίλιος 2017

Πιάνο έκρυβε θησαυρό αξίας 330.000 ευρώ!

Ένας θησαυρός εκατοντάδων χρυσών και αργυρών νομισμάτων που χρονολογούνται στη βικτωριανή εποχή ανακαλύφθηκε από έναν χορδιστή κάτω από τα πλήκτρα ενός όρθιου πιάνου το οποίο δωρήθηκε πρόσφατα σε σχολείο, ενώ μυστήριο πλανάται όσον αφορά τους πρώτους του ιδιοκτήτες.

Στην κορυφή του Έβερεστ υπάρχει σήμα στο κινητό!

Το Έβερεστ διαθέτει ικανό σήμα για τηλεφωνική σύνδεση στην κορυφή του, αν και χρειάζεται λίγη τύχη. Η Ncell, η θυγατρική στο Νεπάλ του σουηδικού φορέα TeliaSonera εγκατέστησε έναν σταθμό 3G στα 5.200 μέτρα (ήδη από το 2010), ενώ πρόσφατα η Huawei σε συνεργασία με την China Mobile ανακοίνωσαν την κάλυψη 4G με zωντανή HD μετάδοση από το ίδιο σημείο.

Ρώσος έβγαλε βόλτα στο εμπορικό την τίγρη του!

Σε ένα εμπορικό κέντρο μπορείς να δεις πολλά ευτράπελα, αλλά για ακόμη μία φορά η Ρωσία έκανε την διαφορά αποδεικνύοντας μας ότι στη συγκεκριμένη χώρα μπορείς να δεις πολλά απίστευτα πράγματα από εκεί που δεν το περιμένεις.

Γενικότερα είναι η χώρα με τους πιο περίεργους ανθρώπους και αυτό το καταλαβαίνουμε καθημερινά και από τις ειδήσεις.

Από το διάστημα ξεχωρίζουν ακόμα τα σύνορα Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου

Περάσανε περισσότερα από 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου και δύσκολα μπορεί κάποιος πλέον να...

Το καυτό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με 30 λεπτά περπάτημα!

Αυτή κι αν είναι είδηση για όσους δεν αγαπούν και τόσο την άσκηση: Λαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό μπάνιο υπάρχουν παρόμοια οφέλη για την υγεία όπως εάν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο. Κάνοντας ένα μπάνιο για μια ώρα σε καυτό νερό μειώνονται οι φλεγμονές και επηρεάζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με τρόπο παρόμοιο όπως όταν γυμναζόμαστε για 1 ώρα κάνοντας μέτρια προπόνηση, λένε οι ειδικοί. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Loughborough μελέτησαν 14 άτομα σχετικά με το εάν η παραμονή τους στο ζεστό νερό βελτιώνει την υγεία με τον ίδιο τρόπο που το πετυχαίνει η γυμναστική.

Ο “Mr Trush” τρώει τα σκουπίδια για… μεσημεριανό!

Η εταιρεία Waterfront Partnership’s Healthy Harbor έβαλε ένα στοίχημα: Την επανασύνδεση των πολιτών της Βαλτιμόρης με το περιβάλλον τους, αρχής γενομένης από την καθαριότητα του ποταμού από τα σκουπίδια χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα. Ο Mr Trush, όπως ονομάζεται, είναι δημιούργημα των Daniel Chase και John Kellet και πρόκειται για έναν τροχό που συλλέγει τα απορρίμματα από την επιφάνεια του νερού, αφήνοντας το ποτάμι καθαρό.

Πωλείται το μικρότερο κάστρο στην Βρετανία και κοστίζει λιγότερο από ένα διαμέρισμα!

Μάλλον μπορεί όποιος επιθυμεί να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο να ζήσει το παραμύθι με τις… βασίλισσες και τις πριγκίπισσες, αφού το μικρότερο κάστρο της Βρετανίας πωλείται και κοστίζει λίγο παραπάνω από ένα μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα στο Λονδίνο! Το Molly’s Lodge, ένα διατηρητέο κάστρο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Long Compton στο Warwickshire είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί τους νέους ιδιοκτήτες του.

kastro2

Τα φυτά ξέρουν πότε κάποιος τρώει το φύλλωμά τους και… αμύνονται!

Τα φυτά καταλαβαίνουν τον εχθρό που τρώει τα φύλλα τους και προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μισούρι. Οι κάμπιες ή άλλα έντομα γίνονται ο στόχος του φυτού, που εκκρίνει έλαια για να τα διώξει. Οι ερευνητές μελέτησαν τις αντιδράσεις του ζιζανίου αραβιδόψις, το οποίο φέρει χαρακτηριστικά που είναι όμοια με αρκετά λαχανικά που καταναλώνουμε.

Η τίγρης της Τασμανίας που εξαφανίστηκε το 1936 μπορεί να ζει!

Επιστήμονες στην Αυστραλία προετοιμάζονται να διεξαγάγουν έρευνα για την τίγρη της Τασμανίας, μετά από μια πληθώρα ενδείξεων, που προτείνουν ότι το μέχρι πρότινος θεωρούμενο ως υπό εξαφάνιση ζώο, ζει και βασιλεύει! Σημειώνεται ότι η Τίγρης της Τασμανίας γνωστή και ως Θυλακίνος θεωρείται ότι εξαφανίστηκε το 1936, όταν και πέθανε το τελευταίο θηλαστικό σε κάποιον ζωολογικό κήπο.