Φεβρουάριος 2014

1.902 λουκέτα τα τελευταία χρόνια...

Ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε γραπτό ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ και γραμματέα της «γαλάζιας» ΚΟ Θανάση Μπούρα, διαβίβασε στοιχεία από τις υπηρεσίες του Taxis σύμφωνα με τα οποία το πλήθος πτωχεύσεων:

- Το 2009 ανήλθε σε 336.
- Το 2010 ανήλθε σε 359.
- Το 2011 ανήλθε σε 442.
- Το 2012 ανήλθε σε 412.
- Το 2013 ανήλθε σε 353.

Περισσότερες δηλαδή από μια επιχειρήσεις την ημέρα και συνολικά 1.902 επιχειρήσεις.

Κούβα: Αλλαγές στις αγοροπωλησίες αυτοκινήτων μετά από 54 χρόνια

Εδώ και 54 χρόνια, στην Κούβα κυκλοφορούν αυτοκίνητα που υπήρχαν στη χώρα πριν την επανάσταση του 1959 και οι αγοροπωλησίες αυτών των αυτοκινήτων, ήταν απόλυτα ελεγχόμενες από το κράτος.

Αυτό όμως, ήρθε ο καιρός να αλλάξει, στα πλαίσια των 300 μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο Ραούλ Κάστρο, μεταρρυθμίσεις οι οποίες δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στην ατομική πρωτοβουλία, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Granma, του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας.

Γιατί το ούζο ασπρίζει μόλις του ρίξουμε νερό;

Θα έχετε προσέξει βέβαια πως το ούζο αλλάζει χρώμα μόλις του ρίξουμε έστω και λίγες σταγόνες νερό. Ξέρετε όμως γιατί γίνεται αυτό;

Αυτό γίνεται γιατί τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο ή και το τσίπουρο, οφείλουν τη γεύση τους στους υδρογονάνθρακες, που ονομάζονται τερπένια και είναι το βασικό στοιχείο των αιθέριων ελαίων. Τα τερπένια διαλύονται στο αλκοόλ, αλλά όχι και στο νερό. Το αλκοόλ που περιέχεται σ' αυτά τα ποτά, περίπου το 40%, διατηρεί τα τερπένια σε διάλυση, αναμεμειγμένα με τα υπόλοιπα συστατικά.

Καταδικάστηκε χρυσαυγίτης οδηγός του ΟΑΣΘ

Οδηγός του ΟΑΣΘ, δικάστηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για άρνηση παροχής υπηρεσίας. Κρίθηκε ένοχος με 10 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ

Το γεγονός που οδήγησε σε αυτή την καταδίκη έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2013 όταν ο εν λόγω οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο 26 και ενώ αυτό βρισκόταν στην στάση Ρήγα φεραίου, υποχρέωσε δύο επιβάτες αφρικανικής καταγωγής να κατέβουν από λεωφορείο.

Γυναίκα με μούσι και... αυτοπεποίθηση!

Η Harnaam Kaur πάσχει από ορμονικές διαταραχές που έχουν ως αποτέλεσμα την έντονη τριχοφυΐα. Το πρόβλημά της ξεκίνησε απ' όταν η Harnaam ήταν 11 χρονών και από τότε ήταν δέκτης κριτικής, σχολίων και περιφρόνησης για το μούσι, τα τριχωτά της χέρια και το τριχωτό της στήθος, τα οποία προσπαθούσε να καλύψει με φαρδιά ρούχα.

Πέθανε ο Σάκης Μπουλάς

Δυστυχώς, ο πολυτάλαντος και αγαπητός σε όλους Σάκης Μπουλάς, έφυγε από κοντά μας σήμερα, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: "ο Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια".

«Ξενιτεμένο» Ολυμπιακό μετάλλιο του 1906

Ένα από τα εναπομείναντα μετάλλια της Μεσολυμπιάδας της Αθήνας του 1906 βρέθηκε στα χέρια της 65χρονης Βίκυ Φιτζέραλντ, στον Καναδά. Πρόκειται για μετάλλιο του 1896 στο οποίο χαράχθηκε η χρονολογία 1906. Στην πίσω όψη του αναγράφει: Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνησι 1906.

Κανέλλη: Οι ΜΚΟ έπαιρναν προμήθεια για να βρουν δουλειά σε ανθρώπους

Η βουλευτής με το ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί έπαιρναν εκατομμύρια ευρώ προμήθεια για να μεσολαβήσουν να βρουν δουλειά σε ανθρώπους». Η δήλωσή της αυτή έγινε με αφορμή την υπόθεση της ΜΚΟ του υπουργείου Εξωτερικών για προβλήματα που σχετίζονται με τις νάρκες.

Συγκεκριμένα, η κ.Κανέλλη, τόνισε ότι εν μέσω κρίσης, πάνω από 700 ΜΚΟ έπαιρναν προμήθεια για να βρουν δουλειά σε 1800 άτομα και πρόσθεσε ότι οι εν λόγω οργανισμοί εμπλέκονται άμεσα και με πολλούς δήμους.

Αμερικάνες παρένθετες μητέρες προσλαμβάνουν πλούσιοι Κινέζοι

Πρόθυμα να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία των εύρωστων οικονομικά κινέζων πελατών τους είναι τα πρακτορεία παρένθετων μητέρων στην Κίνα και στις ΗΠΑ προσλαμβάνοντας Αμερικανίδες για παρένθετες μητέρες Οι λόγοι; Πολλοί και διάφοροι. Πρώτος και κύριος είναι πως η χρήση παρένθετης μητέρας στην Κίνα είναι παράνομη. Οπότε ζευγάρια με προβλήματα γονημότητας ή θα το κάνουν κρυφά, με τις γυναίκες να προσποιούνται πως είναι έγγυες ή θα πάνε ένα ταξίδι στην Αμερική προκειμένου να “γεννήσουν” το παιδί τους.

Επικρατεί χάος στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία μετά από τόσες μέρες ακόμα επικρατεί χάος, η αντιπολήτευση της χώρας αρνήθηκε την βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών που θέλανε να μπουν ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για να τους βοηθήσουν να λύσουν τα προβλήματά τους, η απάντηση της αντιπολίτευσης είναι ότι πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους και τα Ηνωμένα Έθνη είναι μια έσχατη λύση.

Σελίδες