Φθινοπωρινές θρεπτικές τροφές!

Καλά ήταν όλο το καλοκαίρι με τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά. Τις υγιεινές και νόστιμες σαλάτες. Τι γίνεται όμως τώρα που ήρθε το φθινόπωρο;

Κι όμως, υπάρχουν και το φθινόπωρο σούπερ τροφές που αν τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, θα συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα του καλοκαιριού, και στο σώμα, και στην διάθεση αλλά και στην τσέπη μας, καθώς, όπως και να το κάνουμε, όταν παίρνουμε ταπεράκι από το σπίτι είναι και πιο υγιεινό και πιο νόστιμο αλλά και πιο φτηνό.

Ας δούμε μαζί τη λίστα με τα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν το φθινόπωρο, και όχι μόνο, από το πιάτο μας:

1. Μήλα: ένα μήλο την ημέρα έλεγαν οι παλιοί και προφανώς κάτι ήξεραν. Τα μήλα μπορούμε να τα φάμε σκέτα, σε πίτες, ακόμα και μέσα σε σαλάτες. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ.

2. Κατσαρό λάχανο: στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, σε β-καροτίνη και αντιοξειδωτικά που τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην πρόληψη κάποιων τύπων καρκίνου.

3. Λαχανάκια Βρυξελλών: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, πιο απορροφήσιμη κι από το πορτοκάλι, σε βιταμίνη Κ, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, δυναμώνοντας τον οργανισμό και κρατώντας τη γρίπη μακριά.

4. Κάστανα: Πλούσια σε βιταμίνη Β6 και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

5. Ρόδι: Πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Είτε σαν σπόρια σε σαλάτες ή σκέτα, είτε σαν χυμός δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας.

Tags: