Μάιος 2014

Κολομβία

H Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση 1.138.910 km² και πληθυσμό 45.644.023 κατοίκους. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Μπογκοτά. Πρόεδρος είναι ο Χουάν Μανουέλ Σάντος και Αντιπρόεδρος ο Ανχελίνο Γκαρσόν. Εθνική εορτή είναι η 20η Ιουλίου.

Tags: 

Κάμπια

Κάμπια ονομάζεται η προνύμφη των Λεπιδοπτέρων Εντόμων, στάδιο που προηγείται της χρυσαλίδας και της πεταλούδας. Ο όρος αναφέρεται επίσης στις προνύμφες ορισμένων Υμενοπτέρων και Μηκοπτέρων.[1] Το σώμα της κάμπιας είναι μαλακό, κυλινδρικό και επιμήκες, σκεπασμένο συχνά με χνούδι με έντονα χρώματα. Έχει 6 ζεύγη κοντών θωρακικών ποδιών, αρκετά κοιλιακά ψευδοπόδια και κοντές κεραίες. Με το μασητικό όργανο στην περιοχή του στόματος, η κάμπια τρώει με λαιμαργία φύλλα, συνήθως ενός συγκεκριμένου φυτού, και μπορεί να καταστρέψει τις καλλιέργειες.

Tags: 

συνέπειες της χρήσης χασίς

Όχι δεν είναι διαφήμιση του υπουργείου υγείας, ούτε καμιά δακρύβρεχτη ιστορία για να κόψετε τα ναρκωτικά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι κάνει, μερικές φορές μπορεί να ωφεληθεί όμως κάποιος από απλές παρατηρήσεις. Το τι έχω κάνει προσωπικά είναι άσχετο, μερικά από τα παρακάτω είναι αυτοβιογραφικά, μερικά έχουν βάσεις σε βιβλιογραφία ατόμων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα ναρκωτικά χωρίς να δαιμονοποιούν τα ναρκωτικά κατ'ανάγκη (τη βιβλιογραφία ψάξτε να τη βρείτε μόνοι σας).

Tags: 

Μπιγιονσέ

Η Beyonce (γεννημένη ως Beyoncé Giselle Knowles στο Χιούστον των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 1981) είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας. Στις 8 Νοεμβρίου 2009 ήρθε στην Ελλάδα για μια συναυλία στο Ολυμπιακό στάδιο. Στα Βραβεία Γκράμι του 2009 που απονεμήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2010, θριάμβευσε με έξι συνολικά Γκράμι, που αποτελεί ρεκόρ (επίδοση που καλύφθηκε από την Αντέλ στα Βραβεία Γκράμι του 2012) Η Beyonce έγινε διάσημη από το RnB γυναικείο γκρουπ Destiny's Child με τις Kelly Rowland, Michelle Williams, Letoya και Latavia Roberson.

Tags: 

Ο «Μπάτσος Του Μπέβερλι Χιλς» επιστρέφει…

Μετά το «διαζύγιο» του παραγωγού Jerry Bruckheimer με την Disney, επετεύχθη συμφωνία με την Paramount και μάλιστα η 25η Μαρτίου 2016 έχει ήδη ανακοινωθεί ως ημερομηνία της κινηματογραφικής επιστροφής του Axel Foley.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Brett Ratner («X – men: Η Τελική Αναμέτρηση», «Αφεντικά Για Σκότωμα») και το σενάριο οι Andre Nemec και Josh Applebaum («Επικίνδυνη Αποστολή»), οπότε το αποτέλεσμα αναμένεται πιο… πνευματώδες σε σχέση με τις άλλες ταινίες της σειράς.

Tags: 

Το κρυφτό στην αρχαιότερη πόλη

- Πίσω από την γκρεμισμένη οικία του Μακρυγιάννη; Tου στρατηγού, ντε, που έμενε στο Άργος.
Κρύβονται; Μα δε θα ’πρεπε τόσα χρόνια τώρα ν’ ακούσω ένα «Βγαίνω»; Κάποιος απ’ όλους, δηλαδή, να τελειώσει το μέτρημα και γυρίζοντας το κεφάλι από τον τοίχο να δηλώσει την παρουσία του; Να βγει μπροστά μας; Κρύβονται ακόμη; Ή μήπως δεν υπάρχουν;
Για πνευματικούς ανθρώπους μιλώ…
- Ρε, μπας και βρίσκονται στην αυλή της οικίας Γόρδωνος, του φιλέλληνος, που στεγάζεται η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή;

Tags: 

Εκλογές 170 χρόνια πρίν

Οκτώβριος 1843
Ένα μήνα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση του Ανδρέα Μεταξά, ο οποίος ήταν στέλεχος του Ρωσικού Κόμματος, προκήρυξε εκλογές για τη σύνταξη και τη ψήφιση Συντάγματος. Πρόεδρος της προκυψάσης Εθνοσυνέλευσης εξελέγη ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, ηλικίας 103 ετών. Οι εργασίες της Σώματος περαιώθηκαν στις 18 Μαρτίου 1844 με τη ψήφιση του πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας και την έγκρισή του από τον βασιλιά Όθωνα. Η Εθνοσυνέλευση ψήφισε, ακόμα, Εκλογικό Νόμο, με τον οποίον έγιναν οι εκλογές Μαΐου - Αυγούστου 1844.
Μάιος - Αύγουστος 1844

Tags: 

Έφαγε Γερμανό Τουρίστα

Ποινή κάθειρξης 28 ετών επιβλήθηκε σε έναν 33 ετών άνδρα, ο οποίος αφού βίασε και δολοφόνησε, έφαγε έναν Γερμανό τουρίστα στη Γαλλική Πολυνησία!
Ο Arihano Haiti συνελήφθη όταν η σύντροφος του άτυχου άνδρα, στην οποία επιτέθηκε σεξουαλικά και κρατούσε δεμένη σε ένα δέντρο στη ζούγκλα, κατάφερε να δραπετεύσει, ενημερώνοντας τις Αρχές για το τραγικό συμβάν.

Tags: 

Ποιός είναι ο Αρκάς επιτέλους;

Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά "Ο Κόκκορας" στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.
Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ.

Tags: 

“Η Αλεξάνδρα Βαρσάμη και οι ¨ Τhe Funmpire Combo¨ διασκευάζουν Amy Winehouse ”

Την Αλεξάνδρα Βαρσάμη τη γνωρίσαμε μέσα απο το μουσικό show ¨Τhe Voice¨ όπου και έκανε την πρώτη της εμφάνιση.Έπειτα από αρκετές live εμφανίσεις σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας,ταξίδεψε για να συναντήσει τη πιό funk μπάντα της Πάτρας,τους ¨The Funmpire Combo¨,και μαζί διασκευάσαν το Stronger Τhan Me της Amy Winehouse και του Salaam Remi.

https://www.facebook.com/alexandra.varsami?fref=ts

Tags: 

Σελίδες